Wanneer u last heeft van voetklachten, hoeft u niet altijd direct afscheid te nemen van uw confectieschoenen.

In sommige gevallen is het mogelijk om aanpassingen te laten maken aan uw eigen schoenen, zodat de klachten worden vermindert.

Wat is OVAC?

OVAC staat voor ‘Orthopedische Voorziening Aan Confectieschoen’. OVAC is een aanpassing aan uw eigen schoenen. Zo kunt u op uw eigen schoen blijven lopen, maar krijgen uw voeten wel de extra ondersteuning die ze nodig hebben.

Welke schoenen zijn geschikt voor OVAC?

Eigenlijk kunnen al uw schoenen worden aangepast. Natuurlijk is er wel een verschil in draagcomfort. De ene schoen zit en loopt lekkerder dan de andere. Uw werkschoenen (wanneer deze niet gecertificeerd zijn), nette schoenen en zelfs uw vrijetijdsschoenen kunnen worden aangepast, maar u moet wel op een aantal dingen letten.

Welke schoen kiezen?

Kies het paar schoenen die u het meest draagt. Voor het juiste resultaat van de aanpassingen is het namelijk nodig dat u met name op deze schoen loopt. Maak dus een verstandige keuze en kies voor een comfortabele schoen die u bij alles kan dragen.

Waar moet een goede schoen aan voldoen?

Geschikte schoenen voor OVAC moeten aan het volgende voldoen:

  • Zorg dat u niet met uw voet kunt schuiven in de schoenen. Het is belangrijk dat de voet goed vast zit.
  • Kies voor een schoen van kwaliteit en met de juiste lengte en breedtemaat.
  • Een schoen met een stevige hiel geeft meer steun. Kies daarom voor schoenen met stevige hielen.
  • De hak moet breed genoeg zijn en maximaal 2-3 centimeter hoog. Dit zorgt voor een goede stabiliteit.
  • Kies voor een schoen met een vlakke bodem. Het liefst één met een uitneembare inlegzool. Mochten steunzolen nodig zijn, dan kunnen deze gemakkelijk in de schoenen worden geplaatst.  

Denkt u dat u een OVAC-voorziening nodig heeft? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op. Onze specialisten kunnen vaststellen of u dit nodig heeft. Neem voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak contact met ons op.