Wij zorgen voor orthopedische schoenen die u perfect passen.

Zijn uw voetproblemen niet te verhelpen met steunzolen of aanpassingen aan de schoenen? Dan kunnen orthopedische schoenen de oplossing bieden. Deze worden speciaal voor u op maat gemaakt. Bij Oosterbaan Orthopedie is er keuze uit tientallen modellen, leersoorten en kleuren. Zo heeft u altijd de schoen die perfect (bij u) past. 

Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt voor uw voeten.

Met behulp van de nieuwste meettechnieken brengen wij elk detail van uw voeten in beeld. Oosterbaan is één van de weinigen in de orthopedische schoentechniek die in bezit is van een 3D-scanner. Met de voetscanner krijgen wij het probleem in beeld en kan er een passende oplossing worden gevonden. Tip: bekijk de 2e afbeelding hiernaast/hieronder voor de video van onze 3D-scanner!

Daarnaast bieden wij de mogelijkheid tot een loop- of houdingsanalyse. Hiermee kunnen wij de oorzaak van de klachten ontdekken en hier rekening mee houden bij het vervaardigen van orthopedische schoenen. Daarnaast meten wij of de aangemeten schoenen het gewenste effect hebben.

Procedure orthopedische schoenen

Nadat u een afspraak heeft gemaakt, vindt er een intakegesprek plaats. Uw voeten worden gemeten met behulp van diverse meettechnieken en vervolgens wordt er een folieschoen gemaakt. Tijdens een vervolgafspraak wordt de folieschoen uitgetest en worden er eventueel correcties aanbracht. Wanneer de folieschoenen de juiste pasvorm hebben en goede ondersteuning aan de voeten bieden, wordt het definitieve model gemaakt. Uiteraard houden wij hierbij rekening met uw wensen en persoonlijke voorkeuren.

In de meeste gevallen krijgt u bij uw eerste afspraak een uitnodiging met de datum waarop u de schoenen kunt ophalen. Heeft u nog geen afspraak, dan nemen wij per telefoon of e-mail contact met u op om een afspraak te maken.

Vergoeding orthopedische schoenen

Wanneer u uit medische noodzaak orthopedische schoenen nodig heeft, heeft u recht op een vergoeding uit de basiszorgverzekering. Hiervoor heeft u in de meeste gevallen een verwijsbrief van een specialist nodig. In de voorwaarden van uw zorgverzekeraar staat op hoeveel paar orthopedische schoenen u recht heeft. Meestal kunt u eenmaal per 15 maanden een nieuw paar schoenen aanvragen en heeft u recht op twee paar schoenen. Zo heeft u altijd een reservepaar. Bij elke zorgverzekeraar moet u een eigen bijdrage betalen voor uw orthopedische schoenen en geldt het eigen risico. Neem voor meer informatie over de vergoeding van orthopedische schoenen contact op met uw zorgverzekeraar. Lees hier meer over vergoedingen en de zorgverzekeraar. 

Werkschoenen kunnen niet via de zorgverzekeringswet gedeclareerd worden, deze vallen onder de kosten van de werkgever of UWV (of WIA/Wet werk en inkomen).

Meer weten over orthopedische schoenen?

Oosterbaan helpt u graag verder. Neem voor meer informatie over orthopedische schoenen contact met ons op of maak direct een afspraak.

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.