Afwijkingen in uw looppatroon? De loopanalyse geeft inzicht.

Wilt u de oorzaak van uw voetklacht aan het licht brengen? Of wilt u het effect van een orthopedisch hulpmiddel meten? Dan is de loopanalyse van grote toegevoegde waarde. Ook (top)sporters hebben baat bij de loopanalyse. Dankzij de analyse ontdekt u de oorzaak achter sportgerelateerde klachten ontdekt en voorkomt u verdere blessures.

Tijdens de loopanalyse brengen wij uw gangpatroon in beeld.

Dit doen wij op onze loopband. Tijdens de analyse vindt er een drukmeting plaats en brengen wij de afwikkeling van uw voet in kaart. Met behulp van deze drukverdeling kunnen wij afwijkingen in het gangbeeld ontdekken.

Daarnaast worden de bewegingen vastgelegd met camera’s aan de zijkant en achterzijde van de loopband. Zo weten wij precies welke bewegingen u maakt en kunnen we een afwijking detecteren. Daarmee zijn we een stap dichterbij de oorzaak en kunnen we een passende oplossing aanbieden. Denk daarbij aan steunzolen, orthopedische schoenen of een aanpassing aan uw eigen schoenen.

Testen van aangemeten schoeisel

Hebben wij een passende oplossing voor uw voetprobleem gevonden? Dan kunnen wij met een loopanalyse het effect hiervan testen. We bekijken met de loopanalyse of de orthopedische oplossing het gewenste effect heeft en of de voeten op de juiste manier worden neergezet.

Gericht aan de slag met uw voetklacht?

Maak een afspraak voor een loopanalyse bij Oosterbaan in Alkmaar. Onze specialisten helpen u graag met een passende oplossing.

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.