Veel pijnklachten zijn het gevolg van asymmetrie in het lichaam.

Hierbij kunt u denken aan een been dat langer is dan het andere been. In dat geval spreken we van een links-rechts-asymmetrie. Daarnaast bestaat ook voor-achter-asymmetrie. In beide gevallen worden de gewrichten en spieren verkeerd belast. Met behulp van een houdingsanalyse wordt de druk gemeten en de stand van gewrichten in kaart gebracht.

Spoor lichamelijke asymmetrie op met een houdingsanalyse.

Met een houdingsanalyse meten wij de druk op uw voeten en brengen wij de stand van uw gewrichten in kaart. Aan de hand van deze analyse wordt de asymmetrie opgespoord. Vervolgens gaat onze specialist op zoek naar een passende oplossing om de asymmetrie te herstellen, zodat de (pijn)klachten worden vermindert en voorkomen.

De passende oplossing voor uw voetprobleem

De houdingsanalyse wordt afgenomen door onze orthopedische schoentechnicus die de afwijking van uw voeten in beeld brengt. Vervolgens kunnen wij een passende oplossing voor uw voetprobleem vinden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een schoenaanpassing of steunzolen. Oosterbaan heeft voor ieder voetprobleem de passende oplossing en geeft u persoonlijk en eerlijk advies.  

Gericht aan de slag met uw lichaamshouding?

Maak een afspraak voor een houdingsanalyse bij Oosterbaan in Alkmaar. Onze specialisten helpen u graag met een passende oplossing.

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.