Verbeter uw voetstand en loopstand met steunzolen of (sport)inlays.

Steunzolen en (sport)inlays worden bij Oosterbaan voor u op maat gemaakt. Deze orthopedische voetbedden zorgen voor optimale ondersteuning, ontlasting en correctie van de voeten. Steunzolen en sportinlays zijn losse zolen die u in uw (sport)schoenen draagt. De voetstand en loopstand worden verbeterd tijdens het dragen van de zolen.

Oosterbaan kan uw loopcomfort aanzienlijk verbeteren.

Steunzolen

Steunzolen worden ingezet om bijvoorbeeld platvoeten, holvoeten, een voetstandafwijking, hielspoor of een beenlengteverschil op te lossen. Ze ondersteunen de gewrichten, banden en kapsels van de voet. Met behulp van onze aanmeettechnieken krijgen wij in beeld waar de voeten extra ondersteuning nodig hebben. Vervolgens maken wij uw steunzolen op maat. 

Steunzolen kunnen in diverse schoenmodellen worden gedragen. Oosterbaan kan uw loopcomfort aanzienlijk verbeteren. Dit doen wij met behulp van een simpele, van buitenaf onzichtbare oplossing die wij voor u op maat maken.

Sportinlays

Veel (top)sporters hebben baat bij sportinlays; speciale zolen voor in sportschoenen. Wanneer u pijn aan uw voet heeft, zet u onwillekeurig uw voet anders neer om zo de pijn te ontwijken. Daardoor ontstaat een verkeerde belasting van de voet met nog meer kans op blessure.

Sportinlays worden ontworpen aan de hand van drukpunten en afwijkingen van de voeten. Deze worden bepaald aan de hand van een uitgebreide voetanalyse. Vervolgens maken wij het voetbed van de sportinlays volledig op maat. Het drukverdelende karakter van het voetbed zorgt voor een goede ondersteuning tijdens het sporten.

Vergoeding steunzolen en sportinlays

Steunzolen en sportinlays vallen niet onder de basiszorgverzekering. Bepaalde aanvullende verzekeringen bieden wel vergoeding. Informeer vooraf bij uw zorgverzekeraar. Lees hier meer over zorgverzekeringen. Onze tarieven vind u hier

Meer informatie over steunzolen en sportinlays?

Oosterbaan helpt u graag verder. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op of maak direct een afspraak. 

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.