Heeft u zenuwpijn in de tenen?

Pijn in uw voeten is erg vervelend. Het lopen wordt daardoor belemmerd en u kunt door de pijn onbedoeld de voet verkeerd bewegen. Zenuwpijn in de tenen of voet wordt ook wel neuralgie genoemd. Deze pijn ontstaat in het gebied van een bepaalde zenuw in de voet. Mortonse neuralgie is de meest voorkomende zenuwpijn en zit in de voorvoet en tenen. De zenuw raakt beklemd tussen de middenvoetsbeentjes waardoor er pijnklachten ontstaan.

Symptomen van zenuwpijn in de tenen

U herkent zenuwpijn aan de heftige pijnscheuten. Ook kunnen krampen, steken, prikkelingen of een brandend gevoel ontstaan. Het dragen van strakke schoenen of sokken of het aanraken van de huid kunnen het erger maken. Zenuwpijn kan een knellend en drukkend gevoel geven. Bij zenuwpijn kan het gevoel verdwijnen uit de tenen en kan de voet gemakkelijk kapot worden gelopen. Daarnaast kan het bewegen van de tenen moeilijker worden.

Hoe ontstaat zenuwpijn in de tenen?

Zenuwpijn ontstaat door een beschadiging aan de zenuw. Deze beschadiging kan optreden door een ongeluk, wond of een verdrukte/beklemde zenuw. Een zenuw kan klem komen te zitten door een doorgezakte voet. Andere oorzaken zijn:

  • Diabetes
  • Ontsteking van de zenuw
  • Dunne bloedvaten
  • Beklemming door verkeerde schoenen
Oplossing voor zenuwpijn in de tenen

Bij zenuwpijn is het belangrijk om de druk van de beklemde zenuw af te halen. Met een speciale steunzool kan de zenuw drukvrij worden gelegd. Hierdoor verdwijnt de verdrukking. Is de zenuw al beschadigd of kapot? Dan kan deze niet meer genezen.

Heeft u last van voetklachten? Blijf hier niet te lang mee lopen, maar neem contact op met Oosterbaan. Wij helpen u graag verder.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.