Een bult bij de kleine teen

Heeft u last van een bult aan de buitenkant van uw voet, dicht bij de kleine teen? Dan kan het zijn dat u een bunionette heeft. Deze bult kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn. In sommige gevallen ontstaat er op de plek van de bult een slijmbeursontsteking. Gelukkig bestaan er diverse oplossingen om deze pijnklachten te verminderen.

Wat is een bunionette?

Bunionette is de benaming voor een pijnlijke, geïrriteerde ontsteking en zwelling aan de zijkant van de voet, dicht bij de kleine teen. De bult kan steeds groter en roder worden. Doordat de bult tijdens het lopen tegen de zijkant van de schoen aandrukt zorgt dit voor wrijving en kan bewegen pijnlijk worden.

Oorzaken van een bult aan de kleine teen

Een bunionette ontstaat door het dragen van slecht passende schoenen, te strakke schoenen of schoenen met hoge hakken. Door de hakken schuiven de voeten naar de punt van de schoen, hierdoor wordt de voet in een ongemakkelijke positie geplaatst. Dit kan weer leiden tot een bult aan de zijkant van de voet. De kans op het krijgen van een bunionette is ook erfelijk bepaald. Hebben uw ouders last gehad van eeltknobbels, platvoeten of teenafwijkingen? Dan heeft u meer kans op een bult. De bult ontwikkelt zich langzaam en kan pas na jaren voor pijnklachten zorgen.

Behandeling van een bult bij de kleine teen

Heeft u last van een bult bij de kleine teen? Dan kunt u hakken of schoenen met een spitse neus het beste vermijden. Zorg dat de schoenen die u draagt voldoende ruimte bieden bij de tenen en van rekbaar materiaal zijn gemaakt. Kies het liefst voor schoenen die geen naden bij de bult hebben. Als de schoen te veel knelt dan kunnen wij bij Oosterbaan de schoen plaatselijk wat oprekken.

Het kan ook zijn dat uw voet breder is geworden door het inzakken van de voetboog. Hierdoor heeft de voet minder ruimte en kan er een bunionette ontstaan. Dit is op te lossen met een steunzool. Deze geeft de juiste ondersteuning aan uw voorvoet. De steunzool kunnen wij volledig voor u op maat maken.

Mochten non-operatieve oplossingen niet voldoende helpen, dan wordt er in sommige gevallen gekozen voor een operatie.

Oosterbaan biedt de oplossing

Ieder voetprobleem is anders en per klacht is er een andere oplossing. Heeft u last van een bult bij uw kleine teen of van een ander voetprobleem? Maak dan een afspraak bij Oosterbaan. Wij gaan op zoek naar de oorzaak en een passende oplossing.

neem contact op