Afwijkende tenen

Tenen zijn een belangrijk onderdeel van ons lichaam. Tenen houden ons in balans en als deze een afwijkende stand hebben kan dat gevolgen hebben voor de lichaamshouding en beweging. Tenen kunnen bijvoorbeeld over elkaar groeien, scheef groeien of verder uit elkaar gaan staan. Welke teenafwijkingen bestaan er en wat kunt u daar aan doen? Oosterbaan zet het op een rij.

Hallux Valgus

Groeit uw grote teen krom? Dan is de kans groot dat u last heeft van Hallux Valgus. De kromming groeit naar buiten en drukt tegen de zijkant van de schoen. Dit zorgt voor pijn en een vermoeid gevoel. Hallux Valgus kan ontstaan door erfelijkheid of te kleine schoenen. Een op maat gemaakte steunzool en/of een schoenpassing kunnen de pijnklachten verminderen.

Hamer- en klauwtenen

Bij hamer- en klauwtenen groeien de tenen met een boog naar beneden. Bij een hamerteen gaat het om het gewricht tussen het eerste en tweede kootje van de teen. Dit kan ervoor zorgen dat u uit balans wordt gebracht. Bij een klauwteen zijn de gewrichten van de tenen naar beneden gebogen, waardoor u minder bewegingsvrijheid heeft, maar de tenen zijn nog wel terug te duwen. Om de druk op te tenen te verminderen kan er meer ruimte in de schoenen worden gemaakt.

Ruitertenen

Bij ruitertenen groeien de tenen over elkaar of onder elkaar. Dit zorgt voor diverse klachten als blaren, likdoorns en pijn. Ruitertenen ontstaan in de meeste gevallen door te kleine schoenen. Met een goede steunzool kan dit probleem worden opgelost.

Diverse oplossingen

Oosterbaan biedt diverse oplossingen voor voetproblemen. Heeft u pijnklachten of het idee dat u een teen- of voetafwijking heeft? Wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of om direct een afspraak te maken.

neem contact op