Heeft u pijn in de heup?

Pijn in de heup is een vervelende klacht en kan een belemmering vormen bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, fietsen of autorijden. Heuppijn komt veel voor en kan verschillende oorzaken hebben. Wij bespreken de meest voorkomende heupproblemen en bijbehorende behandelmethoden.

Oorzaken van pijn in de heup

Pijn in de heup is vaak het gevolg van slijtage (artrose), een slijmbeursontsteking, een peesontsteking, een verwonding of een aangeboren afwijking. Elke oorzaak heeft haar eigen specifieke pijnklachten. Door de exacte locatie van de pijn te bepalen kan vaak achterhaald worden wat de oorzaak is. Soms is fysiotherapie of een operatie nodig om van de pijn af te komen. Daarnaast kan een bezoekje aan een orthopedisch schoenmaker zoals Oosterbaan helpen; door een (kleine) aanpassing in uw schoeisel kan de pijn dragelijker gemaakt worden of zelfs geheel verholpen worden.

Schoenaanpassingen bij pijn in de heup

Wanneer de pijn in uw heup wordt veroorzaakt door slijtage, een ontsteking of verwonding is ontlasting van de heup erg belangrijk voor de genezing. U kunt rust houden door regelmatig even te gaan zitten of liggen, maar ook wanneer u beweegt kunt u de aangetaste spier, pees of gewricht rust geven.

Dit kan bijvoorbeeld door speciaal op maat gemaakte steunzolen. Door het dragen van zolen wordt de stand van uw voeten, knieën en heupen gecorrigeerd, waardoor de heup ontlast wordt en de pijn vermindert. In sommige gevallen wordt gekozen voor een andere oplossing, namelijk een permanente aanpassing aan uw schoen zoals een hakverhoging of een hakbuffer. Welke oplossing voor u het meest geschikt is hangt af van de oorzaak van uw klachten, de stand van uw voeten en uw bewegingspatroon.

Meer informatie

Wij helpen u bij een passende oplossing voor uw heupklachten. Wilt u meer weten over schoenaanpassingen die pijn in de heup kunnen verhelpen? Neem dan contact met ons op via 072 511 44 65 of vul ons contactformulier in.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.