Alles over voorvoetklachten

Pijn in de voorvoet is een vervelende klacht die gelukkig wel goed te behandelen is. Voorvoetklachten komen veel voor en kunnen diverse oorzaken hebben. Het is belangrijk om te onderzoeken waar de pijn precies vandaan komt, zodat er een passende oplossing kan worden gevonden.

Symptomen voorvoetpijn

Wanneer u last heeft van uw voorvoet dan ervaart u een branderig gevoel onder de bal van de voet. Deze pijn komt meestal opzetten tijdens of net na belasting. De pijn zit voornamelijk onder de middenvoetsbeentjes en kan uitstralen naar de tenen of andere delen van de voet. Pijn aan de grote teen komt ook vaak voor.

De oorzaken van voorvoetpijn

De meest voorkomende oorzaak van voorvoetpijn is een verschuiving van het vetkussen onder de kopjes van de middenvoetsbeentjes. Door de verschuiving van het vetkussen drukken de botpuntjes direct op het huidoppervlak. Een andere oorzaak van voorvoetklachten is knellend schoeisel. Soms is een beknelde zenuw of een afwijkende stand van de grote teen de veroorzaker van voorvoetpijn.

Voorvoetklachten kunnen ook een gevolg zijn van een ziekte. Stofwisselingsziekten, zenuwaandoeningen of stoornissen in de botstructuur en weke delen kunnen leiden tot een afwijking in de voetstand.

Oplossingen voorvoetklachten

Omdat er zo veel verschillende oorzaken van voorvoetpijn zijn, zijn er ook verschillende oplossingen. In de meeste gevallen zijn schoenaanpassingen een goede oplossing voor uw klachten. Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk. Welke oplossing voor u het beste is, ligt dan ook aan uw symptomen en de oorzaak van uw voorvoetpijn.

Voorvoetklachten verminderen

Wanneer u last heeft van voorvoetpijn, dan bent u bij Oosterbaan aan het juiste adres. Onze specialisten gaan met u in gesprek om zo de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Samen met u kijken wij naar de behandelmogelijkheden. Neem voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak contact met ons op.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.