Zenuwbeklemming in de voorvoet

Morton Neuroom is een zenuwbeklemming in de voorvoet. Daarbij ontstaat pijn in de voorvoet en/of de tenen. Kenmerkend voor Morton Neuroom is dat het begint met een tintelend gevoel dat uiteindelijk overgaat naar pijn. Deze zenuwbeklemming komt vooral voor bij wat oudere vrouwen en bij hardlopers.

Oorzaken van Morton Neuroom

De pijn wordt veroorzaakt door beknelling van zenuwen in de voorvoet, tussen de teengewrichten. Dit kan ontstaan door verschillende oorzaken:

Slechte schoenen en/of zooltjes
Wanneer voeten niet de juiste ondersteuning krijgen van schoenen en zolen ontstaan voetklachten. Ook nauwe schoenen en hoge hakken zorgen voor een onnatuurlijke houding van de voeten, wat voor pijn kan zorgen.

Sporten
Fanatiek of lang sporten is een grote belasting voor de voeten. Met name sporten waarbij veel druk op de voeten staat, zoals ballet en hardlopen, kunnen voetklachten veroorzaken.

Gewrichtsaandoeningen en ouderdom
Bij het ouder worden komen ook lichamelijke klachten kijken, zoals gewrichtsaandoeningen. Dit kan onder andere Morton Neuroom veroorzaken.

Symptomen zenuwbeklemming

De volgende symptomen komen kijken bij een zenuwbeklemming in de voorvoet:

  • Geen pijn bij rust. Bij een activiteit nemen de klachten toe.
  • Pijn tussen teengewrichten.
  • Sporten en wandelen zijn pijnlijk.
  • Nauwe schoenen dragen is pijnlijk.
  • Tintelingen en een doof gevoel.

Oplossing zenuwbeklemming

Afhankelijk van de klachten kan er een passende oplossing worden gezocht. Bij beginnende pijn is het belangrijk om te letten op de schoenen die u draagt. Zorg voor goede, degelijke schoenen waarin uw voeten voldoende ruimte hebben. Daarnaast kan het helpen om goede inlegzooltjes in de schoenen te dragen. De specialisten van Oosterbaan kunnen precies zien waar uw voeten ondersteuning nodig hebben en op basis daarvan zooltjes op maat maken. Zo krijgen uw voeten weer de juiste ondersteuning. Zijn de klachten al ernstiger? Dan raden wij aan om naar een arts of fysiotherapeut te gaan.

Heeft u last van pijnklachten in uw voeten en bent u op zoek naar de oplossing om dit te verhelpen? Oosterbaan helpt u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

neem contact op