Wat is een doorgezakte voorvoet?

Bij een doorgezakte voorvoet is de voorvoetboog doorgezakt. Hierdoor drukken de middenvoetsbeentjes naar onderen en staan de tenen gespreid. De voet wordt daardoor platter en breder en gaat knellen in de schoen. Dit zorgt vervolgens weer voor pijnklachten en voetklachten als scheefstand van de grote teen.

Wat is de oplossing voor een doorgezakte voorvoet?

Een doorgezakte voorvoet kan opgelost worden met een op maat gemaakte steunzool. Deze zool corrigeert de voet en zorgt voor een betere drukverdeling van de voet. Hierdoor verminderen pijnklachten en wordt bewegen weer comfortabel.

Bij Oosterbaan maken we steunzolen volledig voor u op maat. Steunzolen worden voor diverse voetklachten ingezet en corrigeren de stand van de voet. Dankzij de op maat gemaakte zolen worden de gewrichten, banden en kapsels van de voet goed ondersteunt. Met onze moderne meetapparatuur brengen wij uw voeten in beeld en zien we waar uw voeten extra ondersteuning nodig hebben. Dit verwerken wij in de steunzool. Deze passen over het algemeen in ieder schoenmodel.

Oorzaak van een doorgezakte voorvoet

Een doorgezakte voorvoet kan ontstaan door erfelijkheid of de leeftijd. Het dragen van hoge hakken, te smalle schoenen, reuma of overgewicht kunnen ook zorgen voor een doorgezakte voorvoet. Klachten die ontstaan bij een doorgezakte voorvoet kunnen wisselen. Het kan gaan om spierklachten door overbelasting, zenuwklachten of gewrichtspijn.

Tips bij een doorgezakte voorvoet

Heeft u last van een doorgezakte voorvoet. De volgende tips kunnen helpen:

  • Draag goede schoenen met een stevige, niet te dunne, zool;
  • Draag geen hakken of smalle schoenen;
  • Draag schoenen met voldoende ruimte bij de voorvoet;
  • Laat steunzolen op maat maken bij Oosterbaan.

Pijnklachten bij een doorgezakte voorvoet

Bij een doorgezakte voorvoet heeft u een scherpe en brandende pijn onder en boven de bal van de voet. Ook blaren, likdoorns en eeltvorming kunnen ontstaan en zorgen voor pijnklachten.

Herkent u bovenstaande pijnklachten? Maak dan een afspraak bij Oosterbaan. Wij gaan op zoek naar de oorzaak van de klachten en verzorgen een passende oplossing hiervoor.

neem contact op