Heeft u pijn in de knie?

Wie met knieklachten kampt weet hoe belemmerend deze pijn in het dagelijks leven kan zijn. Afhankelijk van de oorzaak, zijn er verschillende behandelingen mogelijk om u zo snel mogelijk van deze vervelende pijn af te helpen. Heeft u knieklachten? Loop er dan niet te lang mee door, maar ga op zoek naar de oorzaak en de eventuele behandelmogelijkheden. Zo voorkomt u dat de kniepijn verergert of doorzet naar pijn aan andere lichaamsdelen zoals uw been, heup of lies.

Oorzaken van pijn in de knie

Pijn in de knie kan zowel plotseling als geleidelijk ontstaan. Soms is de oorzaak van kniepijn een verkeerde stand van de voet, waardoor de knie uiteindelijk overbelast raakt. Wanneer u veel sport is het goed mogelijk dat de pijn in uw knie een gevolg is van een sportblessure, bijvoorbeeld aan het gewrichtskapsel of de spieraanhechtingen bij de knie. Ook slijtage aan de knieën is een veelvoorkomende oorzaak van knieproblemen. In veel van de gevallen kan een kleine aanpassing in uw schoeisel de pijnklachten verlichten.

Sportinlays

Is de pijn in uw knie ontstaan door een sportblessure, dan kunnen zogeheten sportinlays deze klachten verminderen. Deze op maat gemaakte inlegzolen verbeteren de drukverdeling onder uw voeten en beïnvloeden de stand van uw voeten, knieën, heupen en rug. Zo wordt de knie op een andere manier belast, waardoor deze meer rust krijgt en de pijn vermindert.

Aangepaste schoenen

Wanneer een steunzool niet voldoende is om uw pijnklachten te verminderen, kan een kleine aanpassing aan uw schoen de oplossing zijn. Een goed passende en dempende schoen is erg belangrijk bij het herstel van knieklachten. Onze schoentechnicus luistert naar uw klachten, bekijkt en analyseert uw voet, knie en houding om vervolgens een passende oplossing te vinden.

Meer informatie over schoenaanpassingen bij kniepijn

Bij Oosterbaan weten wij als geen ander hoe vervelend kniepijn is. Wij kijken graag met u mee naar een passende oplossing voor uw klachten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en plan een afspraak in.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.