Pijn in de rug

Rugpijn ontstaat niet altijd door een probleem in de rug. In sommige gevallen kunnen voeten de oorzaak zijn van de pijnklachten. Zo kan een verkeerde voetstand bijvoorbeeld zorgen voor rugpijn. Doordat het lichaam de voetstand gaat corrigeren beweegt u verkeerd en wordt het lichaam overbelast. De rug vangt dit op, waardoor er pijnklachten ontstaan. In veel gevallen gaat het om pijnklachten aan de onderrug.

Rugpijn door verkeerde voetstand

Veel mensen krijgen te maken met rugpijn. De pijnklachten kunnen ontstaan door overgewicht, hernia of slijtage. Maar ook door een verkeerde voetstand. De houding en de beweging van de rug worden door de verkeerde stand verkeerd beïnvloed. Er ontstaat druk op de rug en door de druk ontstaat er pijn.

Het is belangrijk dat het lichaam weer in balans komt. Dit begint bij de voeten. Overpronatie (doorgezakte voetboog) of een verkeerde voetstand komt bij veel mensen voor. Zo zorgt overpronatie ervoor dat het onderbeen naar binnen draait en de bekken naar voren kantelt. Hierdoor ontstaat er een kromming van de wervelkolom en een doorgezakte houding. Het resultaat is overbelaste rugspieren en rugpijn.

Oplossing voor rugpijn

In veel gevallen zorgen op maat gemaakte steunzolen ervoor dat de voeten goed gecorrigeerd worden. Het looppatroon wordt aangepast en daardoor verbetert de lichaamshouding. De rugspieren kunnen ontspannen en de rugpijn verdwijnt.

Steunzolen op maat gemaakt

Bij Oosterbaan maken we steunzolen volledig voor u op maat. De zolen bieden optimale ondersteuning en zorgen voor een goede correctie van de voeten. U kunt de steunzolen los in uw schoenen dragen. Ze kunnen over het algemeen in diverse schoenmodellen worden gedragen. Steunzolen verbeteren uw loopcomfort en verhelpen pijnklachten in de voeten, benen, heupen en rug.

Bij Oosterbaan onderzoeken we de oorzaak van uw rugpijn en komen we met een passende oplossing. Wilt u ook van uw rugpijn af? Maak dan een afspraak bij Oosterbaan. Wij helpen u verder.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.