Bult op de wreef van de binnenvoet

Heeft u een bult op de wreef van uw voet? Dan zitten uw schoenen niet meer lekker en ontstaan er klachten door de wrijving tussen de bult en de schoen. De verdikking of bult wordt ook wel Tarsal Boss genoemd. Het bevindt zich ongeveer in het midden van de wreef. De bult bestaat voor het grootste gedeelte uit bot of kraakbeen. Als de bult iets zachter is bestaat het uit weke delen.

Hoe ontstaat de bult op de wreef?

Tarsal Boss is een beginnende gewrichtsslijtage. Dat wordt veroorzaakt door een platvoet of holvoet. Maar kan ook ontstaan nadat er een beschadiging is opgetreden in de middenvoet. Als er iets op is gevallen of het heeft veel druk gehad, ontstaat er een beschadiging in de middenvoet. De beschadiging van het kraakbeen wordt door het lichaam gerepareerd door er een verdikking op aan te brengen. Hierdoor ontstaat de bult. Een andere oorzaak van Tarsal Boss is dat het er vanaf de geboorte al is door een vergroeiing van het bot of een extra stuk bot.

Klachten door de bult op de wreef

De bult zelf zal niet voor klachten zorgen. Door externe factoren zoals schoenen kan de bult wel geïrriteerd gaan aanvoelen en voor pijnklachten zorgen.

Bult op de wreef behandelen

In sommige gevallen is het nodig om de bult operatief te laten verwijderen. Maar gelukkig bestaan er ook non-operatieve mogelijkheden waarbij de bult zoveel mogelijk worden ontlast. Zo kan een steunzool de oplossing bieden als de verdikking is veroorzaakt door een holvoet, platvoet of artrose. Een andere mogelijkheid is een schoenaanpassing. Waarbij de schoen zo wordt aangepast dat de bult wordt ontzien. Onze specialist bekijkt graag uw situatie om u persoonlijk advies te geven over de juiste oplossing.

Maak een afspraak bij Oosterbaan

Heeft u een bult op uw wreef en wilt u graag weten welke oplossingen er voor u zijn? Maak een afspraak bij Oosterbaan. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.