Comfortabele confectieschoenen voor elke gelegenheid

Bij de winkel van Oosterbaan kunt u niet alleen terecht voor wandel- of sportschoenen, maar ook voor confectieschoenen. Zowel voor dames als heren hebben we diverse modellen confectieschoenen. Alle schoenen zijn van goede kwaliteit, hebben een uitstekende pasvorm en gaan lang mee. 

Eisen goede confectieschoenen

Voeten zorgen ervoor dat de lichaamshouding stabiel is. Daarom zijn confectieschoenen met een goede pasvorm erg belangrijk. Goede schoenen voorkomen dat u pijnklachten krijgt aan uw voeten, rug, spieren en gewrichten. Confectieschoenen moeten daarom hieraan voldoen:

  • Vetersluiting: veters zorgen ervoor dat uw voet goed wordt omsloten, vooral op de wreef en aan de zijkant van de voet.
  • Hiel: een stevige hiel zorgt ervoor dat uw voet niet van de zool glijdt.
  • Hak: een schoen met een brede en niet te hoge hak geeft de meeste steun aan uw voeten.
  • Teenruimte: het is belangrijk dat uw tenen voldoende ruimte krijgen. De confectieschoenen moeten tien millimeter langer zijn dan uw langste teen.
  • Brugsteun: een brugsteun wordt ook wel gelengsteun genoemd. Dit voorkomt dat de schoen tussen de zool en hak doorzakt.

Een confectieschoen is zeer geschikt voor steunzolen. Zeker wanneer het losse voetbed eruit gehaald kan worden. Het is belangrijk om uw nieuwe confectieschoenen altijd met steunzool erin te passen. Zo weet u zeker dat de schoenen diep genoeg zijn en uw voeten voldoende ruimte hebben.

Aanpassingen aan confectieschoenen

Naast dat wij in de winkel nieuwe confectieschoenen verkopen, is het mogelijk om bij Oosterbaan de confectieschoenen aan te laten passen. Bij een voetprobleem kan een kleine aanpassing aan confectieschoenen een groot verschil maken. Met name bij problemen als beenlengteverschil, een kleine voetstandafwijking of overbelasting is een aanpassing aan de confectieschoenen een goede oplossing. Voorbeelden van aanpassingen zijn een verhoging van de hak of zool of een verstijving van de zool.

Confectieschoenen aanschaffen bij Oosterbaan Sport- en Wandelschoenen

Bent u benieuwd naar de confectieschoenen die wij aanbieden? Wij helpen u graag verder. Bekijk in onze webshop het assortiment. Voor het actuele aanbod kunt u het beste contact met ons opnemen. Bel ons op 072- 506904 en geef ons de volgende informatie door:

  • Wat voor soort schoen u zoekt
  • Uw schoenmaat en de wijdte die u nodig heeft
  • Mogelijke blessures of pijnklachten
  • Uw leeftijd
  • Eventuele wensen

Op basis van de informatie kunnen wij de perfecte confectieschoenen voor u vinden. Oosterbaan Sport- en Wandelschoenen helpt u verder!

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.