Kunt u gewone schoenen niet verdragen door wonden of een huidziekte?

Dan zijn verbandschoenen de oplossing. Deze speciale schoenen kunt u dragen bij huidziekten en in de herstelperiode na operaties, verwondingen of gedeeltelijke amputaties aan de voet. De verbandschoenen lijken op sloffen en beschermen en ontlasten de voeten. Dankzij deze schoenen kunt u toch mobiel blijven.

Verbandschoenen trekt u eenvoudig aan in elke situatie.

Pulman verbandschoenen lijken veel op sloffen. Daarom trekt u ze eenvoudig over verbonden of gezwachtelde voeten heen. De verbandschoenen of -sloffen hebben een klittenbandsluiting bij de voorvoet, waarmee u zelf bepaalt hoe strak de schoen komt te zitten. In de verbandschoenen kunt u eventueel de orthopedische steunzolen plaatsen voor juiste ondersteuning. Ze zijn leverbaar in de maten 35 t/m maat 50 en zijn blauw van kleur en veelal direct uit voorraad leverbaar. Ook zijn ze verkrijgbaar in een extra brede maat voor als de voeten erg opgezet of gezwachteld zijn. Deze zijn verkrijgbaar in de maten 35 t/m maat 48.

Verbandschoenen van Rebacare®

Deze verbandschoen heeft een unieke samengestelde vulling die een ideale drukverdeling creëert, voorkomt hieldecubitus en neemt pijn ter plaatse weg. Legt de hiel, malleolus en de achillespees volledig vrij. De zorgduur voor de patiënt is aanzienlijk korter en bespaart de zorginstelling veel kosten. Voldoet aan EPUAP richtlijn en past in het valpreventieve beleid.

Vergoeding verbandschoenen / Rebacare®

Wanneer u uit medische noodzaak verbandschoenen nodig heeft, heeft u recht op een vergoeding. Hiervoor heeft u een voorschrift van een (huis)arts nodig. U krijgt verbandschoenen volledig vergoed vanuit uw basisverzekering, wel valt het onder het eigen risico. De verbandschoenen worden uw eigendom. Neem contact op met uw zorgverzekeraar over de vergoeding van de verbandschoenen. Lees hier meer over de zorgverzekering.

Meer informatie over verbandschoenen / Rebacare®?

Wilt u meer weten over verbandschoenen en hoe wij u kunnen helpen? Neem dan contact met ons op of maak direct een afspraak. 

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.