Met een drukmeting analyseren wij hoe u in uw schoenen staat.

De druk en de afwikkeling van uw voeten worden gemeten. Dit wordt gedaan met behulp van speciale meetzolen in de schoenen. Het meetsysteem is verwerkt in speciale dunne inlegzolen en verbonden aan een meetkastje. Dit kastje neemt diverse drukpunten van uw voeten op. Daarmee brengen wij in beeld waar de schoen druk uitoefent op uw voeten.

Hoe werkt de drukmeting in de schoen?

De speciale inlegzolen worden in uw schoenen geplaatst of worden op bestaande steunzolen gelegd. Deze zolen zijn verbonden met een kastje dat u om uw been draagt. Tijdens de meting loopt u een klein stukje. Dankzij het handige systeem kunt u vrij bewegen. Hierdoor kunnen wij goed de druk in de schoenen meten.

Na de meting worden de drukpunten goed zichtbaar. Deze beelden worden geanalyseerd en besproken met u. Aan de hand van de beelden kunnen we zien waar uw voeten extra ondersteuning nodig hebben. Vervolgens gaan wij op zoek naar de passende oplossing voor u.

Inlegzolen kunnen voor uw voeten de oplossing zijn.

Bij Oosterbaan kunnen wij ondersteunende zolen aanmeten die voor de juiste drukverdeling zorgen. Hiermee wordt de drukverdeling aangepast, waardoor de drukpunten minder druk krijgen en de goede delen van de voet meer druk. Afhankelijk van het type schoen maken wij de juiste inlegzool. Met de drukmeting kan ook worden gemeten hoe effectief de aangemeten oplossing werkt.

Meer informatie over een drukmeting in uw schoenen?

Wilt u meer weten over de drukmeting in de schoenen? Neem voor meer informatie contact met ons op of maak direct een afspraak.

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.