Zitten uw schoenen te krap of juist te ruim? Of heeft u een pijnlijke plek?

Dan kan een simpele schoenaanpassing de oplossing van uw voetprobleem zijn. Met een kleine aanpassing aan uw eigen schoenen zorgen wij ervoor dat deze weer als gegoten zitten. Onze schoentechnicus helpt u graag verder. 

Voor elk voetprobleem is er een passende oplossing.

Pijnlijke plekken en drukpunten op uw voet verlichten wij met behulp van schoenaanpassingen. Onze schoentechnicus luistert naar uw klachten, bekijkt en analyseert uw voet en komt vervolgens tot een passende oplossing. Voorbeelden van schoenaanpassingen zijn:

  • Hakbuffer: om stabieler te lopen en meer grip te krijgen, kan er een hakbuffer worden toepast op de schoen. Een hakbuffer is een verbreding van de hak onder de schoen. Hierdoor ontstaat een schokdempende werking en wordt de pijn verminderd.

  • Hakverhoging: een hakverhoging wordt meestal toegepast om het beenlengteverschil te compenseren. Een hakverhoging wordt gemakkelijk onder de bestaande hak van de schoen aangebracht. 

  • Afwikkelvoorziening: met een afwikkelvoorziening wordt er een zool in uw normale schoen geplaatst. Deze zool bevat een afwikkelbalk waardoor er minder druk plaatsvindt op de hiel en de voorvoet.

  • Oprekking van de schoen: heeft u last van een scheve teen, een hamerteen of een verdikking van het eerste middenvoetsbeentje? Dan zorgen wij ervoor dat de schacht van de schoen wordt opgerekt. Hierdoor ontstaat er meer beweegruimte voor pijnlijke tenen en gewrichten.

Een (on)zichtbare oplossing voor uw voetprobleem
Schoenaanpassingen, zoals een afwikkelvoorziening of de oprekking van de schoen, zijn onzichtbare oplossingen. Andere schoenaanpassingen worden aan de buitenkant van de schoen toegepast. Deze aanpassingen aan de schoenen worden zo onopvallend mogelijk verwerkt, maar zijn wel zichtbaar. Let er wel op dat als u de schoenen komt brengen voor een aanpassing wij beide schoenen nodig hebben!

Vergoeding schoenaanpassingen
Orthopedische aanpassingen aan confectieschoenen, zoals een verhoging, worden soms vergoed. Dit verschilt per verzekeraar en verzekeringspakket. Kijk hiervoor in de voorwaarden die u zelf met uw verzekeraar overeen bent gekomen.

Meer informatie over schoenaanpassingen?
Meer weten over schoenaanpassingen en de mogelijkheden voor uw voeten? Oosterbaan Orthopedie helpt u graag verder. 

 

maak een afspraak
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.