Een voorlopig orthopedische schoen (VLOS) is een tijdelijke schoen.

Deze krijgt u totdat er een definitieve oplossing is voor uw voeten. Bij een operatie, huidbeschadiging of wond is het fijn als u weer kunt bewegen. Wanneer uw voeten nog niet klaar zijn voor definitieve orthopedische schoenen, bieden voorlopig orthopedische schoenen uitkomst. Deze worden op maat gemaakt, aan de hand van een afdruk van uw voet.

Voorlopig orthopedische schoenen bieden ondersteuning en bescherming.

Voorlopig orthopedische schoenen bespoedigen het genezingsproces, zonder de voeten onnodig te belasten. U kunt op een verantwoordelijke manier in beweging komen. De VLOS worden ook wel revalidatieschoenen genoemd. De schoenen worden aangemeten door de orthopedische schoentechnicus. Ook worden de VLOS volledig op maat gemaakt, zodat uw voeten de beste ondersteuning krijgen.

Wanneer uw voeten volledig zijn genezen, kan er in samenwerking met de specialist naar de juiste orthopedische oplossing worden gezocht. Na de genezing wordt beoordeeld welk hulpmiddel wordt ingezet om uw voeten te ondersteunen.

Vergoeding voorlopig orthopedische schoenen

Voor voorlopig orthopedische schoenen heeft u een verwijzing nodig van een specialist. De kosten van VLOS worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Wel geldt er altijd een wettelijk verplichte eigen bijdrage en valt het onder het eigen risico. Klik hier voor meer informatie over de vergoeding.

Meer informatie over voorlopig orthopedische schoenen?

Wilt u meer weten over VLOS en hoe Oosterbaan Orthopedie u kan helpen? Neem gerust contact met ons op of maak direct een afspraak. 

meer informatie
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.