Biedt een aanpassing aan confectieschoenen onvoldoende ondersteuning?

Maar zijn volledig orthopedische schoenen niet nodig? Dan bieden semi-orthopedische schoenen uitkomst. Wij passen deze schoenen aan de binnenkant aan, zodat u weer voldoende ondersteuning heeft bij het lopen. 

 

Hoe werkt het aanmeten van semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen lijken erg op normale schoenen. Maar dankzij de extra ruimte in de schoenen bieden deze meer mogelijkheden voor aanpassingen in of aan de schoen. Daarnaast kunnen wij ook aanpassingen maken in smallere schoenen voor de smalle voeten. Hierbij kunt u denken aan een hakverhoging, voetbed of zoolverstijving. De aanpassingen kunnen zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde van de schoen worden aangebracht.

Na een uitgebreide analyse van uw voetklachten, gaan wij op zoek naar de best passende oplossing. Voor het bekijken van de voet- of loopproblemen worden uw voeten nauwkeurig opgemeten met moderne meetapparatuur. Daarnaast wordt er een afdruk van uw voet gemaakt, zodat wij precies in beeld krijgen waar de voet extra ondersteuning nodig heeft. Onze schoentechnicus bespreekt uw wensen en bekijkt welk model semi-orthopedische schoenen het beste bij u past.

Verschillende modellen semi-orthopedische schoenen
In onze catalogus kunt u kiezen uit diverse modellen semi-orthopedische schoenen. Wij hebben een groot assortiment met dames- en herenschoenen. Onze schoentechnicus houdt zoveel mogelijk rekening met uw wensen. Nadat uw wensen zijn besproken en het model goed op uw voet en voetproblemen aansluit, worden de aanpassingen toegepast op de halffabricaat schoenen.

Wat is de levertijd van semi-orthopedische schoenen?
Semi-orthopedische schoenen zijn bij ons binnen 3 tot 4 weken klaar. Na het aanmeten spreken wij af wanneer u de schoenen op kunt halen. Heeft u nog geen afspraak, dan nemen wij per telefoon of e-mail contact met u op om een afspraak te maken.

Is er een vergoeding voor semi-orthopedische schoenen? 
Voor vergoeding van semi-orthopedische schoenen is soms een verwijzing nodig van een specialist, dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Wanneer u voor een medische noodzaak semi-orthopedische schoenen nodig heeft, dan heeft u recht op een vergoeding vanuit de basiszorgverzekering. Bij elke zorgverzekeraar moet u een eigen bijdrage betalen voor uw semi-orthopedische schoenen en geldt het eigen risico. Neem voor meer informatie over de vergoeding van semi-orthopedische schoenen contact op met uw zorgverzekeraar. 

Heeft u een vraag over semi-orthopedische schoenen?
Bekijk de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, of wilt u meer weten over semi-orthopedische schoenen? Neem gerust contact met ons op. 

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.