Steunzolen worden geadviseerd wanneer de voetstand uit balans wordt gebracht.

De voet bestaat doorgaans uit 26 botten die bij elkaar worden gehouden door spieren, pezen en banden. Wanneer de voetstand afwijkt heeft dit effect op de manier hoe u loopt en op de rest van het lichaam. Dit kan voor pijnklachten zorgen. Beperk de voetklachten en laat steunzolen aanmeten wanneer u een afwijkende voetstand heeft.

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zijn losse zolen op maat gemaakt voor u. De zolen ondersteunen de gewichten, banden en kapsels in uw voeten. Wij meten uw voeten en bekijken waar deze extra ondersteuning nodig hebben. Dit voeren we door in de steunzolen. Hierdoor heeft u een simpele, van buitenaf onzichtbare oplossing die uw voeten op de juiste manier ondersteunen.

Steunzolen worden niet vanuit het basispakket vergoed. Vanuit het aanvullend pakket is er vaak wel een vergoeding. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar.

Bij welke voetklachten moet ik steunzolen dragen?

Steunzolen kunnen worden aangeraden bij de volgende zaken:

  • Voetafwijkingen, denk hierbij aan platvoeten of holvoeten
  • Voetproblemen die zijn ontstaan na een ongeval
  • Scheefstand, beenlengteverschil of een verkeerde voetstand
  • Spanningsverschillen en spierspanningen
  • Diabetes
  • Reumatische klachten
  • Knie, heup, rug, nek- en/of schouderklachten

 

Dit zijn voorbeelden waarvoor steunzolen geadviseerd kunnen worden. Omdat de voeten aan de basis staan van ons skelet en de hele dag door zwaar worden belast, hebben voetklachten vaak gevolgen voor de rest van het lichaam. Door de juiste ondersteuning aan de voeten de bieden kunnen andere pijnklachten worden verholpen.

Heeft u last van voetklachten en vermoedt u dat u steunzolen nodig heeft? Maak dan een afspraak met Oosterbaan. Wij helpen u graag verder.