Veel mensen geven hun voeten pas aandacht zodra ze last van pijnklachten krijgen.

Het kan zijn dat de dagelijkse belasting zorgt voor voetklachten. Wanneer goede ondersteuning aan de voeten ontbreekt zorgt dat vaak niet alleen voor voetklachten, maar ook voor pijn aan de rug, nek of knieën. Wanneer u vaak en lang pijn heeft aan uw voeten, is de kans groot dat u steunzolen nodig heeft.

Advies steunzolen

Wij adviseren steunzolen op basis van de klacht. Heeft u last van knieklachten, voetafwijking, last van blessures, voet-of scheefstand of klachten aan nek, rug of schouder? Dan gaan wij kijken waar het probleem is ontstaan. Specifieke klachten als hamertenen, hielspoor of Hallux Valgus kunnen een reden zijn om steunzolen aan te laten meten. Maar ook niet voetgerelateerde oorzaken kunnen een reden zijn voor steunzolen. Denk hierbij aan beenlengteverschil, diabetes of reuma.

Bij Oosterbaan onderzoeken wij eerst de oorzaak van uw klachten. Hierbij kijken wij naar de stand van uw voeten en de drukpunten. Aan de hand hiervan kunnen wij u een passende oplossing bieden en wordt ook duidelijk of u steunzolen nodig heeft of niet.

Mocht u steunzolen nodig hebben, dan maken wij deze voor u op maat. Deze zolen kunnen over het algemeen in diverse schoenmodellen worden gedragen, waardoor u uw eigen schoenen kunt blijven dragen. Door de zolen volledig voor u op maat te maken en daarmee uw voeten te ontlasten, kunnen wij uw loopcomfort verbeteren.

Steunzolen preventief

Het is ook mogelijk om steunzolen preventief te dragen. Mensen die een staand beroep hebben, belasten hun voeten dagelijks veel. Hierdoor kunnen de voeten vermoeid of branderig aanvoelen. Ook sporters kunnen baat hebben bij speciale zolen: de sportinlays. Hierdoor krijgen de voeten extra steun bij de belasting die ontstaat tijdens het sporten. Door zolen preventief te dragen, worden voetproblemen of pijnklachten voorkomen.

Heeft u last van voetklachten en denkt u dat u steunzolen nodig heeft? Blijf dan niet te lang met de klachten lopen en maak een afspraak bij Oosterbaan.