Wij gebruiken een voetdrukmeting om de druk onder de voet te meten tijdens het lopen of stilstaan.

Op deze manier kunnen wij een besluit maken welke orthopedische oplossing het beste bij uw situatie past. Daarnaast kunnen wij met de voetdrukmeting de effectiviteit van uw huidige orthopedische schoenen meten.

 

Het doel hiervan is om plekken waar voetproblemen of wonden (kunnen) ontstaan in beeld te brengen. Wij krijgen dankzij de meting de drukpunten in beeld en zien zo waar er verlichting nodig is.

Voetdrukmeting voor diabetes patiënten

Wanneer er een bepaalde druk ontstaat onder de voet kunnen er overmatig eelt, wonden en zelfs zweren ontstaan. De voetdrukmeting is ook voor mensen met diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, een zeer geschikte manier om achter voetproblemen te komen. Diabetes patiënten hebben vaak last van voetproblemen. Daarnaast helen hun wonden minder snel, wat extra risico’s en pijn met zicht meebrengt.  

Hoe werkt een voetdrukmeting?

Een orthopedisch adviseur kijkt naar uw klachten, controleert de stand van de voeten en het looppatroon. Daarnaast wordt er gekeken naar de bewegingen in de voetgewrichten tijdens het lopen of stilstaan. Mocht er inderdaad een afwijking zitten in het stand- of looppatroon dan kan onze adviseur u voorzien van de juiste orthopedische oplossing om de voetstand te corrigeren en de drukverdeling van de voeten te optimaliseren.

Last van voetklachten?

Heeft u last van voetklachten of vermoedt u dat de stand van uw voeten niet correct is? Onze orthopedische adviseurs helpen u hier graag bij. Maak een afspraak bij Oosterbaan Alkmaar. Daar zullen we uw voetklachten bekijken en samen met u op zoek gaan naar een passende oplossing.

Neem voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 51 14 465.