Veel mannen maken bij de pedicure een associatie met nagels lakken, terwijl pedicures veel meer doen dan dat.

Veel mannen hebben last van voetproblemen zoals eelt, zweetvoeten of schimmelnagels. De pedicure kan deze problemen verhelpen. Wij hebben een aantal tips voor de vijf meest voorkomende voetklachten bij mannen.

Eelt

Eelt ontstaat doordat er extra druk op de huid staat. Dit kan komen door het dragen van verkeerde schoenen. De pedicure kan eenvoudig overmatig eelt verwijderen en advies geven om het te voorkomen. Overmatig eelt kunt u het beste twee weken voor wedstrijden of sportieve activiteiten laten verwijderen. Hierdoor kunnen eventuele klachten worden voorkomen. Zelf kunt u zorgen voor goed passende schoenen en de voeten af en toe insmeren met voetcrème om de huid soepel te houden.

Schimmelnagels

Bij ongeveer 26% van de Nederlandse mannen komen schimmelnagels- en voeten voor. Een schimmelnagel gaat niet vanzelf over en breidt zich langzaam uit. De pedicure kan de dikke en pijnlijke nagel dunner maken. Hierdoor wordt de kans op succes van de behandeling vergroot. Schimmelnagels kunt u voorkomen door dagelijks uw voeten zonder zeep te wassen. Droog vervolgens de voeten goed af. Draag elke dag schone sokken, het liefst van wol of katoen. Draag schoenen van leer en wissel regelmatig van schoenen. Draag in openbare ruimtes slippers om infecties te voorkomen.

Zweetvoeten

Door de bacteriën die op de voeten leven kunt u zweetvoeten krijgt. De pedicure kan zweetvoeten behandelen en geeft u advies over hoe u het tegen kunt gaan. Voorkom zweetvoeten zelf door dagelijks de voeten te wassen zonder zeep. Droog de voeten goed af en draag sokken van katoen of wol. Daarnaast is het belangrijk om schoenen te dragen die goed ventilerend zijn.

Ingegroeide teennagels

Ingegroeide teennagels doen veel pijn en moeten worden verholpen door een pedicure. Ingegroeide teennagels kunnen ontstaan door de druk van slecht passende sokken en schoenen, maar ook door het verkeerd knippen van nagels en een weke nagelomgeving. De pedicure heeft instrumenten waarmee ze de ingegroeide teennagel kan behandelen. U kunt ingegroeide teennagels voorkomen door uw nagels recht en niet te kort af te knippen en door schoenen te dragen die genoeg ruimte bieden aan de tenen.

Wratten en likdoorns

Wratten en likdoorns kunnen behoorlijk pijnlijk zijn. Bij een wrat kunt u het beste een afspraak maken met uw huisarts. De pedicure kan daarna de voetwrat behandelen. Een likdoorn kunt u gelijk bij de pedicure laten verwijderen. Om deze problemen te voorkomen kunt u het beste slippers dragen in openbare badruimtes, douches en sportzalen. Deel uw schoenen en slippers niet met iemand anders.