Wanneer u last heeft van reuma dan ontstaan er ontstekingsreacties in uw gewrichten.

Hierdoor kunnen lopen en staan pijnlijk worden en kunnen er voetklachten ontstaan. Reuma is erg vervelend en beperkt u in het dagelijks leven. Bij Oosterbaan ondersteunen wij u met uw voetklachten en proberen we de pijn zo veel mogelijk te verlichten.

Pijn aan de enkels en voeten door reuma

Reuma verloopt bij iedereen anders en niet iedereen ervaart dezelfde klachten. Maar wat vaak voorkomt zijn bepaalde pijnklachten aan de voeten en enkels. Klachten die veel voorkomen zijn:

  • Pijn bij het lopen en staan.
  • Schoenen die niet meer passen, wat zorgt voor wrijving en pijnklachten.
  • Reumaknobbels: door vergroeiing kunnen de middenvoetsbeentjes naar beneden verplaatsen. Hierdoor voelt het alsof er knobbels onder de voetzool zitten. De druk wordt dan erger. Dit zorgt voor pijn, eelt en wondjes.
  • Tenen groeien scheef of gaan over elkaar heen staan. Zo ontstaan er voetklachten als hamertenen, klauwtenen en likdoorns.
  • De voorvoet wordt breder van vorm. Hierdoor kunnen er drukplekken ontstaan aan de binnen- en buitenzijde van de voet.
  • De enkelband kan gaan ontsteken. Daarnaast kunnen ook de achillespees en enkelbanden geïrriteerd raken.

Ander looppatroon

De vergroeiingen en afwijkende voetstand die door de reuma ontstaan zorgen ervoor dat schoenen minder goed passen. Hierdoor ontstaan diverse voetklachten. Doordat de voetstand verandert, kan ook het looppatroon veranderen. Dit heeft weer invloed op uw knieën, heupen en rug en zorgt voor vervelende pijnklachten.

Steunzolen ter ondersteuning

Reuma is een erg vervelende aandoening, zeker als er veel andere pijnklachten door ontstaan. Bij Oosterbaan kunnen wij steunzolen op maat maken. Deze steunzolen ondersteunen uw voeten op de juiste manier en zorgen ervoor dat bepaalde drukplekken drukvrij worden. Hierdoor kunt u zo pijnvrij mogelijk bewegen. Een reumatische voet is erg gevoelig voor ontstekingen. Daarom adviseren we om uw voeten regelmatig te laten behandelen door een bevoegde pedicure.

Heeft u last van reumatische voeten en wilt u de juiste ondersteuning en advies hiervoor? Neem dan contact op met Oosterbaan. Wij helpen u graag verder!