Veel mensen hebben eelt onder hun voeten.

Dat kan weinig kwaad, maar wanneer er overmatige eeltvorming optreedt kunnen er voetproblemen ontstaan. Eelt is een verdikking van de hoornlaag van de huid. Met name op de plekken waar veel druk of wrijving voorkomt, ontstaat eelt. De eeltlaag is een bescherming en zorgt ervoor dat de huid op die plekken sterker is. Bij overmatige eeltvorming kunnen er verschillende vervelende en pijnlijke klachten optreden.

Likdoorns door eelt

Een likdoorn is een verdikking van het eelt dat is ingegroeid. Vaak ontstaat een linkdoorn op de plek waar de druk of wrijving het grootst is. Verhoogde drukpunten ontstaan door het dragen van te smalle schoenen, een afwijkend looppatroon of afwijkende voetstand. Likdoorns kunnen pijnlijk worden. U kunt een likdoorn zelf verwijderen met een speciale likdoornpleister. Zit de likdoorn heel diep? Dan kunt u deze het beste laten verwijderen door een pedicure.

Stinkvoeten of schimmels door eelt

Eelt is een goede plek voor bacteriën om zich te vermenigvuldigen en in combinatie met zweet en lichaamswarmte zorgt het voor stinkvoeten. Uiteraard helpt het wassen van de voeten, maar de overgebleven bacteriën zorgen ervoor dat de stank weer terugkomt. Door eelt regelmatig te (laten) verwijderen hebben de bacteriën geen plek om zich te vermenigvuldigen. In combinatie met een crème, poeder, spray of schimmeldodende zalf kunt u hier vanaf komen.

Overmatige eeltvorming verhelpen

Heeft u veel last van eelt? De pedicure kan dit voor u verhelpen. De hardnekkige eelt wordt verwijdert. Daarnaast kunnen wij bij Oosterbaan (samen met een pedicure) op zoek naar de oorzaak van de eeltvorming. Het kan zijn dat de stand van uw voeten de eeltvorming veroorzaakt. Met op maat gemaakte zooltjes corrigeren we de stand van uw voeten.

Voorkom eeltvorming

U kunt eeltvorming voorkomen door goed voor uw voeten te zorgen. Smeer elke dag of na het douchen uw voeten in met een vette crème. Hierdoor blijft de huid zacht en soepel en worden kloven voorkomen. Draag daarnaast goed passende schoenen en loop niet al te veel op slippers of schoenen met een dunne zool.

Heeft u last van eelt of voetproblemen die door eelt zijn ontstaan? Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op via onze contact pagina of via telefoonnr. 072-5114465.