Top 7 veelvoorkomende voetklachten bij volwassenen

Voetklachten komen veel voor. Helaas blijven de meeste mensen te lang lopen met pijnklachten en worden de voetproblemen erger. Een kleine klacht kan grote gevolgen hebben en leiden tot serieuze voet- en lichaamsklachten.

Maar liefst 57% van alle mensen krijgt ooit te maken met voetklachten.

Veel voorkomende oorzaken zijn het dragen van verkeerd schoeisel, weinig aandacht voor de voeten en ouderdom. Gelukkig zijn veel voetproblemen te voorkomen en genezen. Met de juiste hulpmiddelen kunnen uw voeten worden ontlast. Wij hebben een top 7 met veelvoorkomende voetklachten bij volwassenen op een rijtje gezet.

1. Pijnlijke hiel

Een pijnlijke hiel kan verschillende oorzaken hebben. De meest bekende oorzaak is hielspoor. Maar ook een peesplaatontsteking komt veel voor. De pijn bevindt zich meestal aan de onderzijde of achterzijde van het hielbeen. Met name na het nemen van rust zijn de pijnklachten goed voelbaar.

2. Doorgezakte voorvoet

Een doorgezakte voorvoet wordt veroorzaakt door het dragen van hakken of te kleine schoenen, overgewicht, ouderdom en obesitas. U voelt hierbij pijn in het midden van de voet. Dit is ook de plek waar de druk moet worden verminderd. Een steunzool is hier een goede oplossing voor.

3. Platvoeten

Platvoeten komen slechts bij 5% van de bevolking voor en is een geboren afwijking. Overpronatie (doorgezakte voet) komt vaker voor, daar heeft 50 tot 60% van de mensen last van. Dit kan worden veroorzaakt door overgewicht, slechte schoenen, ouderdom of verzwakking van spieren in de voet. Door overpronatie kunt u niet alleen last krijgen van voetklachten, maar ook pijn in de knieën en rug.

4. Eelt

Te veel eelt kan zorgen voor een pijnlijk en branderig gevoel. Veel eelt ontstaat door veel staan, ouderdom en overgewicht. Ook te kleine of grote schoenen kunnen eelt veroorzaken. Dit komt doordat er wrijving en druk ontstaat. Laat te veel eelt verwijderen door onze pedicure.

5. Pijn tijdens of na het sporten

Tijdens het sporten wordt de druk op de voeten nog hoger dan normaal. Daarom krijgen veel sporters te maken met voetklachten. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u tijdens het sporten goede schoenen met demping draagt. Daarnaast kan het zijn dat u een verkeerde voetstand of looppatroon heeft. Hierdoor ontstaan voetklachten. Laat u adviseren in onze winkel over de juiste sportschoenen. Mogelijk zijn sportinlays de oplossing voor uw voetprobleem.

6. Pijn aan de teen

Tenen zorgen voor evenwicht tijdens het lopen. Ook hier kunnen pijnklachten ontstaan. Veelvoorkomende teenklachten zijn:

  • Hallux valgus
  • Hamerteen
  • Klauwteen
  • Hallux rigidus
  • Ruiterteen

Een goede steunzool kan de pijnklachten verlichten of wegnemen. Bij Oosterbaan maken wij steunzolen voor u op maat, afgestemd op uw voeten en pijnklachten.

7. Holvoet

Een holvoet komt bij 10% van de bevolking voor. Hierbij is de voetboog veel hoger dan normaal, waardoor de banden van de voetzool en achillespees strak staan. De tenen trekken krom en het hielbeen draait naar binnen. Door deze verkeerde voetstand ontstaan er pijnklachten in de voeten, knieën, heupen en rug.

Heeft u last van pijnklachten aan uw voeten? Blijf hier niet te lang mee lopen, maar laat tijdig naar uw voeten kijken. Kom langs bij Oosterbaan. Wij gaan op zoek naar een passende oplossing voor uw voetprobleem.

neem contact op
Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.