Sporten is goed voor de mens, maar intensief trainen betekent flinke belasting van de spieren, pezen en gewrichten.

Wanneer u sport met verkeerde schoenen of met een (beginnende) voetblessure kunt u klachten aan uw voeten gaan ervaren.

Meer dan goede schoenen

Natuurlijk zijn goede schoenen belangrijk bij het sporten, maar het gaat om meer dan alleen goed schoeisel. Heeft u regelmatig last van uw voeten, ook wanneer u niet sport? Dan heeft u misschien geen voetblessure maar een afwijkende voetstand, een verkeerd looppatroon of een voetaandoening.

Klachten

Negeer de klachten die u heeft absoluut niet! Weinig aandacht aan de voeten zorgt al snel voor blessures. Zo kunnen in het begin alleen uw voeten pijn doen maar op langere termijn gaat dit ook uitstralen naar de knieën en rug. Een blessure is te voorkomen met een goede warming-up en goede schoenen. Maar wanneer u last heeft van een afwijkende voetstand, een verkeerd looppatroon of een voetaandoening, gaat dit niet zomaar over.

Looppatroon meten

Om te onderzoeken wat er precies aan de hand is met uw voeten, kunnen wij uw looppatroon onderzoeken. De meting kunnen we zowel met uw sportschoenen als gewone schoenen uitvoeren. Vanuit de meting komt naar voren wat de oorzaak van de klachten is en wat we daaraan kunnen doen.

Sportzolen

Sportzolen kunnen het staan en lopen tijdens het sporten positief beïnvloeden. Bij Oosterbaan maken wij sportinlays op maat, zodat u de juiste ondersteuning tijdens het sporten krijgt. Wij gaan samen met u op zoek naar een geschikte oplossing voor uw klachten.

Wilt u zelf weten hoe u uw voeten goed behandelt tijdens het sporten of heeft u klachten aan uw voeten waar u van af wilt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 511 44 65.