Dankzij steunzolen worden de voeten ontlast en kan een verkeerde voetstand worden gecorrigeerd. Het zijn zolen die u los in uw schoenen draagt. In veel gevallen worden steunzolen aangemeten om de voetstand en loopstand te verbeteren. Zo biedt het de voeten ondersteunen bij voetproblemen als platvoeten, hielspoor en voetstandafwijking. Wij hebben de veelgestelde vragen over steunzolen voor u op een rijtje gezet.
Gemiddeld is de levensduur van steunzolen twee jaar. Hoelang de zolen daadwerkelijk mee gaan is afhankelijk van de volgende factoren:
Bij het aanmeten maken we van uw bestaande binnenzool van de schoenen die u het meest draagt een patroon. Wilt u de steunzolen in meerdere schoenen dragen, dan adviseren we om bij de aflevering van de steunzolen diverse paren mee te nemen. Dan kunnen we kijken of we de steunzolen ook voor die schoenen passend kunnen maken.
Speciaal voor in sportschoenen vervaardigt Oosterbaan sportinlays. Dit zijn steunzolen geschikt voor in sportschoenen. De sportinlays worden ontworpen aan de hand van de drukpunten en afwijkingen van de voeten. Het drukverdelende karakter van de zool zorgt voor de juiste ondersteuning van de voet tijdens het sporten.
We raden aan om de steunzolen in te lopen. Uw voeten moeten wennen aan de zooltjes, dit heeft invloed op de rest van uw lichaam. Neem 2 tot 4 weken de tijd om te wennen aan de steunzolen.
Het is belangrijk dat u uw steunzolen goed laat luchten. Haal deze dan ook iedere dag uit uw schoenen. Wanneer uw schoenen van leer zijn gemaakt kunt u deze reinigen met water en een zacht wasmiddel. Stop de steunzolen absoluut niet in de wasmachine.
Steunzolen en sportinlays vallen helaas niet onder de basis zorgverzekering. Sommige aanvullende zorgverzekeringen bieden wel een vergoeding aan. Informeer bij uw zorgverzekering of u recht heeft op een vergoeding.
Wilt u meer weten over steunzolen of heeft u last van voetklachten en denkt u deze nodig te hebben? Neem dan contact met ons op.