Heeft u last van platvoeten?

Dan kunnen op maat gemaakte steunzolen de oplossing bieden. We spreken van platvoeten of doorgezakte voeten als de boog van de voet is doorgezakt. Het doorzakken van de voetboog is niet altijd de oorzaak van de voetklachten, maar kan op den duur wel voor vervelende klachten zorgen. Wij vertellen u er meer over.

Twee soorten platvoeten

Er bestaan twee soorten platvoeten: stugge en flexibele. Bij flexibele platvoeten verdwijnt de voetboog bij het neerzetten en afwikkelen van de voet. Wordt er geen druk op de voet gezet, dan is de voetboog wel zichtbaar. Wanneer de voetboog niet te zien is zodra de voet van de grond wordt getild, bijvoorbeeld wanneer u zit, dan heeft u stugge platvoeten. Deze vorm van platvoeten ontstaat vaak bij mensen die op leeftijd zijn.

Enkel kantelt naar binnen

Het kan ook zijn dat uw enkel naar binnen kantelt en dat daardoor uw voet bijna volledig op de grond staat. Het lijkt dan alsof u last heeft van platvoeten, maar dat is het niet. In dit geval gaat het om een valgusstand. Deze voetstand ontstaat door verzwakte spieren of een te korte achillespees. Valgusstand zorgt voor pijnlijke klachten aan de knieën en kan uiteindelijk doorgaan naar de rug en nek.

Steunzolen voor doorgezakte voeten, platvoeten of valgusstand

Voordat we u steunzolen gaan aanmeten, gaan we eerst onderzoeken wat de exacte oorzaak van uw voetprobleem is. De specialisten van Oosterbaan bekijken hoe zij uw voeten zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. In veel gevallen bieden steunzolen de oplossing. Deze worden volledig voor u op maat gemaakt en ondersteunen op de punten waar het nodig is. Met speciale meettechnieken meten we uw voeten op en bekijken we waar de ondersteuning nodig is.

Goede schoenen dragen

Steunzolen zijn een deel van de oplossing. Een ander belangrijk deel zijn de schoenen die u draagt. Dit moeten goede en stevige schoenen zijn. Dit kunnen confectieschoenen zijn. Belangrijk is dat de schoenen een stevige hielkap hebben. Mocht het om een te korte achillespees gaan, dan kunnen schoenen met een iets verhoogde hak helpen.

Heeft u last van voetklachten? Blijf hier niet te lang mee lopen, maar ga op tijd langs bij Oosterbaan. Wij helpen u graag verder. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.