Bij schoenaanpassingen wordt er een aanpassing aan confectieschoenen gedaan om een voetklacht te verlichten of te verhelpen.

Ook bij Oosterbaan bieden wij deze oplossingen in uw eigen schoenen. Deze aanpassingen worden ook wel OVAC, orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen, genoemd.

Aanpassingen

Het fijne aan OVAC is dat deze aanpassingen mogelijk zijn aan en in uw eigen schoenen. Afhankelijk van uw klachten kunnen wij bekijken welke aanpassing uw klacht verlicht of oplost. Deze aanpassing zal niet of weinig merkbaar zijn. Het wordt zo onopvallend mogelijk in de schoen verwerkt, zodat het uiterlijk van de schoen zo mooi mogelijk blijft.

De volgende schoenaanpassingen zijn mogelijk in confectieschoenen:

  •  Een hakverhoging kan worden toegepast onder de schoen. Dit wordt voornamelijk toegepast om het verschil in beenlengte te compenseren.
  • Om stabieler te lopen en meer grip te hebben, kan een hakbuffer toegepast worden. Dit is een verbreding van de hak onder de schoen. Door de schokdempende werking kan pijn worden verminderd.
  • Bij scheve tenen, hamertenen en een verdikking ter hoogte van de eerste middenvoetsbeentje kan de schacht van de schoen opgerekt worden. Dit zorgt ervoor dat er meer beweegruimte is voor de pijnlijke tenen.
  • Ook de sluiting van de schoen is aanpasbaar. Dit is met name geschikt voor mensen met reuma of een verminderde handfunctie.
  • Een afwikkelrol is een verdikte en afgeronde zool onder de schoen die de beweging van de voet overneemt. Dit is prettig bij stijfheid van de grote teen of van meerdere tenen. Ook bij pijn onder de bal van de voet kan de afwikkelrol verlichting bieden.

 

Uiterlijk van de schoen

Veel mensen vragen zich af of het zichtbaar is wanneer de schoen is aangepast. Dat ligt eraan. Aanpassingen aan de buitenkant van de schoen worden zo onopvallend mogelijk verwerkt, maar kunnen wel zichtbaar zijn. Wanneer een schoen wordt opgerekt is dit niet of bijna niet te zien aan de schoen. Als de schoenaanpassing niet meer nodig zijn omdat de klachten weg zijn, kan de aanpassing er weer af. Behalve bij opgerekte schoenen, dat kan niet meer herstelt worden.

Wilt u meer weten over schoenaanpassingen? Oosterbaan helpt u graag verder. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072-511 44 65.