Wanneer u orthopedische schoenen nodig heeft vanwege een medische oorzaak, dan heeft u recht op een vergoeding vanuit de basiszorgverzekering.

Veel mensen vragen zich af wat er precies vergoed wordt en welke zorgverzekeraar wat vergoedt. De orthopedische voorzieningen die u vergoedt krijgt zijn:

  • Geheel op maat gemaakte schoenen, zoals orthopedische schoenen of voorlopige orthopedische schoenen;
  • Semi-orthopedische of halffabricaat schoenen;
  • Aanpassingen aan confectieschoenen.

In sommige gevallen worden ook voorzieningen als steunzolen en verhogingen vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Overzicht van alle zorgverzekeringen en de bijpassende vergoedingen

Wij krijgen regelmatig vragen over zorgverzekeringen en de bijpassende vergoedingen. Wanneer mag u nieuwe schoenen bestellen? Moet u wachten op toestemming van de zorgverzekering? Heeft u recht op een extra paar, enzovoorts. Daarom deelt Oosterbaan een duidelijk overzicht met u waarin alle zorgverzekeraars zijn opgenomen. In het overzicht vindt u een overzicht van zorgverzekeringen en de vergoedingen van orthopedische schoenen in 2021.

Bekijk het overzicht hier

Heeft u nog vragen over vergoedingen? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Heeft u recht op (nieuwe) orthopedische schoenen, maak een afspraak bij Oosterbaan. Wij helpen u graag verder.