Hardlopers en fanatieke sporters hebben vaak last van de achillespees.

Door overbelasting kunnen er pijnklachten ontstaan. Vaak begint dit met een dikkere en stijvere spier. Zodra de structuur van de pees erg is veranderd, is herstel niet meer mogelijk en kan de pees afscheuren. Des te langer u blijft lopen met de klachten, des te lastiger het wordt om de achillespees te laten herstellen. Een overbelaste achillespees ontstaat vaak door het dragen van verkeerde schoenen, te veel trainen of een verkeerde looptechniek.

Symptomen overbelaste achillespees

Bij een overbelaste achillespees beginnen de klachten langzaam. Aan het begin heeft u met name last van pijnklachten na belasting van de spier of bij het opstarten in de ochtend. Bij overbelasting is er een constante zeurende pijn aanwezig. Bij veel lopen, staan en bewegen kunnen de klachten erger worden. Uiteindelijk kan er ook krachtverlies optreden in de voet.

Oorzaken overbelaste achillespees

De achillespees is nodig voor een normale looppas, wandelgang en activiteiten als springen. Overbelasting van de pees kan door verschillende oorzaken komen zoals:

  • Voetstand en looppatroon
  • Overgewicht
  • Trainen op een andere ondergrond
  • Verkeerde opbouw van de training

Oplossing overbelaste achillespees

Het is belangrijk dat u voldoende rust houdt. Wilt u sporten? Zorg er dan voor dat u de juiste sportschoenen draagt. Wanneer de pijn niet vermindert bij rust kunt u het beste een afspraak maken bij Oosterbaan. Wij bekijken uw looppatroon en de stand van uw voeten. Op basis daarvan kunnen we oordelen of u steunzolen nodig heeft. Deze zolen corrigeren de stand van de voet en optimaliseren de afwikkeling van de voet.

Heeft u last van pijnklachten of voetproblemen? Wij helpen u graag verder bij Oosterbaan. Neem contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.