Een erg vervelende situatie wanneer u in de winkel een schoen aan het passen bent en u wilt uw steunzool hierin leggen om te testen of dit lekker loopt, maar de steunzool niet in de schoen past.

Er zijn verschillende oorzaken waarom uw steunzool niet in uw schoen past. Wij vertellen er meer over.

Onjuiste maat schoenen

Wanneer uw steunzool niet in uw schoen past is het hoogstwaarschijnlijk zo dat u niet de juiste maat draagt. Dit is erg slecht voor uw voeten en kan (op lange termijn) pijnklachten opleveren. Het is belangrijk dat u de juiste maat schoenen aanschaft om de werking van de steunzool te vergroten.

Onjuiste vorm voetbed

Een uitneembaar voetbed of een welving in uw schoen kunnen ervoor zorgen dat de steunzool meer tegen de voet aan drukt. Uw steunzool ligt hoger waardoor er minder ruimte overblijft aan de bovenkant van uw voet. Daarom is het belangrijk dat u altijd het bestaande voetbed uit de schoen neemt en de steunzool daarvoor in de plaats in de schoen plaatst.

Dikte steunzool

De meeste mensen hebben een paar steunzolen die in elke paar verwisseld worden. Maar er zijn zoveel verschillende soorten en maten schoenen dat het in sommige gevallen beter is om de steunzool af te stemmen op het soort schoen dat u draagt.

Een wandelschoen heeft bijvoorbeeld van binnen een andere soort ruimte dan een geklede schoen. Een dikke steunzool is bij een wandelschoen fijner om te dragen. Bij een geklede schoen is het belangrijk dat de steunzool dun is omdat er zoveel mogelijk ruimte overgelaten dient te worden voor de voet. Meerdere steunzolen is in sommige gevallen de oplossing.

Tips

Haal uw steunzool iedere dag uit uw schoen bij intensief gebruik. Voor de hygiëne is het goed om de zool goed te laten luchten. Zo houdt u de zool en schoen droog en fris. Afwisseling is nog beter. Zo loopt u niet continu op dezelfde zool en slijt deze minder snel.

Heeft u steunzolen nodig?

Heeft u last van voetklachten en heeft u het idee dat u steunzolen nodig heeft? Laat u adviseren door de specialisten van Oosterbaan. Maak een afspraak met ons om de oorzaak van de voetklachten te achterhalen. Wij gaan voor u op zoek naar een passende oplossing, zoals steunzolen.