Heeft u last van een knobbel op de voet?

Wanneer dit een goed zichtbare knobbel aan de binnenkant van uw voet is, kan het Hallux Valgus zijn. Dit is een aandoening waarbij het middenvoetsbeentje scheef naar binnen groeit. Hierdoor ontstaat er vlak boven het middenvoetsbeentje een knobbel. Dit kan erg vervelend en pijnlijk zijn.

Symptomen

De volgende klachten en verschijnselen ontstaan bij Hallux Valgus:

  • Pijn of moeite met lopen.
  • De knobbel bevindt zich aan het begin van de grote teen.
  • De grote teen staat naar de tenen toe gebogen.
  • De pijn zit aan de zijkant van de grote teen.
  • Sommige mensen passen niet alle schoenen meer.
  • Smalle puntschoenen of hakken maken de pijn erger.

Oorzaken Hallux Valgus

Hallux Valgus komt vaker voor bij vrouwen. De knobbel op de voet kan ontstaan door diverse oorzaken. Soms is het aangeboren, maar het kan ook ontstaan door vaak hakken of te smalle, dichte schoenen te dragen. De gevolgen van de knobbel zijn verschillend. De één heeft pijn tijdens het lopen, terwijl de ander er weinig last van heeft. Smalle schoenen drukken op de knobbel, waardoor pijn ontstaat en het middenvoetsbeentje ontstoken kan raken.

Oplossingen Hallux Valgus

Een behandeling is niet altijd nodig bij Hallux Valgus. Wanneer u veel pijnklachten heeft, is een behandeling wel wenselijk. Het belangrijkste is dat er goed schoeisel wordt gedragen, waardoor de voeten genoeg ruimte krijgen. Eventueel kan dit worden aangevuld met steunzolen. Mocht dit niet voldoende zijn dan kunt u ’s nachts een corrigerende spalk dragen. In ernstige gevallen is er een chirurgische ingreep mogelijk. 

Heeft u last van een knobbel op de voet en denkt u dat het Hallux Valgus is? Oosterbaan kan u hierbij ondersteunen en ontlasten. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.