Met een voetdrukmeting kunt u zien hoe groot de druk onder uw voet is tijdens het lopen of stilstaan.

Op deze manier kan er een besluit worden gemaakt welke orthopedische oplossing het beste bij uw situatie past. Ook kan er worden gemeten hoe effectief de oplossing is en of het goed zijn werk doet.  

Hoe werkt een voetdrukmeting?

Tijdens een voetdrukmeting wordt er gekeken naar uw klachten, de stand van de voeten en het looppatroon. De meting wordt gedaan met speciale inlegzolen. Deze zolen bevatten allemaal sensoren. Tijdens de meting loopt u een korte afstand en zo meten we de druk die uw schoen uitoefent op uw voet.

Mocht er inderdaad een afwijking zitten in het stand- of looppatroon dan kan onze adviseur u voorzien van de juiste orthopedische oplossing om de voetstand te corrigeren en de drukverdeling van de voeten te optimaliseren.

Wat komt er uit zo’n meting?

Na de meting komt er een resultaat uit. Via kleuren kunnen we zien welke druk uw voet ontvangt van uw eigen schoen. Er wordt gekeken of de drukverdeling optimaal is en of het voetbed voldoende drukverlagende eigenschappen heeft. Mocht er inderdaad een afwijking zitten in het stand- of looppatroon dan gaan wij op zoek naar een oplossing om de voetstand te corrigeren en de drukverdeling van de voeten te optimaliseren.

Waarom is een meting belangrijk?

Wanneer de druk te hoog wordt onder de voet, kunnen er eelt, wonden en zweren ontstaan. Bij mensen met suikerziekte is dit erg gevaarlijk. De wonden genezen bij diabetespatiënten langzaam en kunnen erg pijnlijk zijn. Door de meting kan er worden gemeten wat de klachten zijn en kan er naar een passende oplossing gezocht. Daarnaast komt er uit de meting naar voren of er een afwijking in de stand van de voet zit of in het looppatroon. Wanneer dit het geval is, kunnen er voetproblemen ontstaan. Met een orthopedische oplossing kunnen wij ervoor zorgen dat de voet gecorrigeerd wordt en klachten worden voorkomen of verholpen. 

Heeft u last van voetklachten of vermoedt u dat de stand van uw voeten niet correct is? Onze specialisten helpen u hier graag bij. Maak een afspraak bij Oosterbaan. Neem voor meer informatie, vragen of het maken van een afspraak contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 - 511 44 65.