Heeft u last van pijn in uw hiel?

Dan is de kans groot dat u hielspoor heeft. Bij hielspoor is de pees onder uw voet ontstoken bij de aanhechting aan de hak. Het ontstaat door overbelasting, zoals bij het sporten. Andere oorzaken zijn te stijve kuitspieren, voetafwijkingen of slijtage door ouderdom. Maar ook door het dragen van slechte schoenen kunt u hielspoor krijgen.

Symptomen van hielspoor

De volgende symptomen kunnen duiden op hielspoor:

  • Pijn onder de hiel
  • Pijn onder de voet na stilzitten
  • Pijn bij het lopen (met name bij het opstarten)
  • Problemen om lang stil te staan
  • Stijf of gespannen gevoel onder de hiel
  • Hielpijn bij het autorijden

Overbelasting

De brede pees die onder de voet van de hak naar de tenen loopt moet veel krachten doorstaan. De plek waar de peesplaat aanhecht aan de hiel is erg kwetsbaar en gevoelig voor irritatie. De overbelasting van de pees vindt meestal plaats door teveel spanning of druk op de peesplaat en hiel. Zo kan de aanhechting van de peesplaat aan de hiel ontsteken, wat ook wel hielspoor wordt genoemd.

Wat kan ik doen tegen hielspoor?

Als u last heeft van hielspoor is het belangrijk dat u rust houdt en voorzichtig doet met sporten. Draag stevige schoenen die uw voeten goed ondersteunen. Lopen op blote voeten of slippers kan hielspoor erger maken, probeer dit te vermijden. Ook rekoefeningen voor uw spieren en kuit helpen om de pijn te verminderen.

De juiste ondersteuning

Om de voeten de juiste ondersteuning te geven kunt u ook corrigerende zolen in uw schoenen dragen. Onze specialisten kunnen een voetbed op maat maken. Dankzij het drukverdelende karakter van het voetbed krijgen uw voeten de juiste ondersteuning. Daarnaast worden de pijnlijke drukpunten in de hiel ontlast.

Hielspoor is gelukkig te genezen en de meeste mensen hebben er niet lang last van. Loopt u te lang met de pijn en negeert u de klachten? Dan kan het zijn dat de hielspoor chronisch wordt en in sommige gevallen nooit meer over gaat.

Oosterbaan helpt u graag met een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 511 44 65.