Het verschil tussen semi-orthopedische schoenen en orthopedische schoenen is dat de laatste volledig op maat worden gemaakt.

Semi-orthopedische schoenen worden gemaakt van bestaande (gestempelde CE markering) schoenen, waar aanpassingen aan kunnen worden gemaakt.

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen zijn schoenen met extra ruimte voor aanpassingen. Er zijn diverse mogelijkheden voor aanpassingen aan de binnenkant van de schoen en er is ruimte voor een uitneembaar orthopedisch voetbed. Een semi-orthopedische schoen lijkt veel op een confectieschoen, maar biedt meer ondersteuning en ruimte voor aanpassingen.

Heb ik semi-orthopedische schoenen nodig?

Semi-orthopedische schoenen zijn geschikt wanneer confectieschoenen onvoldoende steun bieden en orthopedische schoenen niet nodig zijn. Vallen uw voetproblemen hiertussen dan bieden semi-orthopedische schoenen de oplossing.

Heeft u last van pijnlijke klachten aan uw voeten, dan kunnen wij bij Oosterbaan de oorzaak in kaart brengen. We meten uw voeten nauwkeurig op en maken een afdruk van uw voeten. Zo krijgen wij precies in beeld waar de voeten extra ondersteuning nodig hebben. Onze schoentechnicus bespreekt samen met u de mogelijkheden en wensen. Samen kiezen jullie welk model schoen het beste bij u past.

Semi-orthopedische schoenen aangepast aan uw voeten

Een semi-orthopedische schoen is verkrijgbaar in verschillende breedtes en zelfs in verschillende lengtematen, bij 2 verschillende voeten. Daarnaast hebben ze een uitneembaar voetbed. Hierdoor past er een inlegzool in. Onze schoentechnicus kan de schoen aanpassen, zoals het plaatsen van een stijvere zool, een ander voetbed of in samenwerking met de orthopedisch instrumentmaker een beugel.

Bij Oosterbaan passen we de semi-orthopedische schoenen zo aan, dat deze de perfecte ondersteuning voor uw voeten bieden. De schoenen zijn binnen 3 tot 4 weken klaar.

Vergoeding voor semi-orthopedische schoenen

Om een vergoeding van de zorgverzekeraar te krijgen voor de semi-orthopedische schoenen is er soms een verwijzing nodig van een specialist. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. Neem voor meer informatie over de vergoeding contact op met uw zorgverzekeraar.

Heeft u last van voetklachten of wilt u meer informatie over semi-orthopedische schoenen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.