Zo snel mogelijk herstellen na het hardlopen, dat wilt u het liefst zo snel mogelijk.

Om deze reden geven wij u hieronder zes tips die u meteen kunt toepassen als u herstellende bent. 

 

1: Bewegen op een lage intensiteit zorgt ervoor dat u sneller herstelt, pak de fiets of ga lekker zwemmen. Zie dit niet als training, maar meer als doorbloeding van de spieren.

2: Drink veel water, uw lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water. Zorg ervoor dat u uw lichaam goed hydreert, afvalstoffen kunnen dan op deze manier het lichaam sneller verlaten. 

3: Breng een bezoekje aan de sportmasseur of fysiotherapeut. Hier zal volgens veel mensen de voorkeur naar uit gaan. Laat uw lichaam masseren op de punten die een beetje vastzitten of daar waar de spieren stijf zijn. Na dit bezoek zult u zich een dag of twee nog wat stijfjes voelen waarna u vervolgens weer volop aan de bak kunt. 

4: Gezonde voeding draagt bij aan een sneller herstel. Producten met veel geraffineerde suikers werken het herstel tegen. Terwijl wat noten, ijzerrijke groenten en vers fruit het herstel bevorderen.

5: Stel u voor: u hebt zojuist de wedstrijd van uw leven gelopen, u zit dus nog vol met adrenaline, dan bent u kwetsbaar. Trainingen gaan als vanzelf, maar herstellen na een halve marathon of kwart marathon heeft tijd nodig. Geef uw lichaam minimaal een week de tijd voordat u weer begint aan intensievere trainingen.

 6: Het kan voorkomen dat een training enorm tegen valt ook dan moet u uw lichaam de tijd geven om te herstellen. U bent misschien wel geneigd om juist te snel weer te beginnen aan een snelle training, maar daar ligt een groot gevaar. Onderschat de impact van een training daarom niet.