Iedereen loopt anders.

We hebben allemaal een ander lichaam en bewegen dus ook anders. Tijdens het lopen wikkelt de voet af. Afwikkelen wordt ook wel proneren genoemd. Het kan zijn dat u hier een afwijking in heeft, dit wordt overpronatie of supinatie genoemd. De afwijking in het proneren kan zorgen voor pijnklachten tijdens het wandelen. Door de juiste wandelschoenen te dragen kunt u al veel klachten voorkomen.

Overpronatie tijdens het wandelen

Bij overpronatie landt uw voet bij het neerzetten meer op de binnenkant, waardoor de enkel verder naar binnen zakt. Het lichaam probeert om deze beweging te compenseren. Spieren, pezen en gewrichten worden daardoor overbelast en veroorzaken pijnklachten. Wanneer u hier last van heeft tijdens het wandelen zullen reguliere wandelschoenen u daar niet goed bij kunnen ondersteunen. Wandelschoenen met stevige demping en een steunzool die zorgt voor de juiste pronatie helpen wel.

Supinatie tijdens het wandelen

Wanneer u last heeft van supinatie loopt u meer op de buitenkant van uw voeten. De enkel kantelt nauwelijks naar binnen, wat zorgt voor extra druk op uw hiel. Tijdens het wandelen kunt u het beste schoenen met voldoende demping dragen om de druk op te vangen.

Hoe kies ik de juiste wandelschoenen?

Niet alleen de manier van lopen speelt mee bij het maken van een keuze in wandelschoenen. Ook het type ondergrond en hoe vaak u loopt zijn belangrijke factoren. In onze winkel adviseren onze specialisten u graag. Wij bekijken uw specifieke situatie en welke wandelschoenen daar het beste bij passen.

Daarnaast is het mogelijk om bij Oosterbaan een loopanalyse uit te laten voeren. Daarmee krijgen wij inzicht in uw gangpatroon en komen afwijkingen in beeld. Aan de hand hiervan kunnen wij op zoek naar een passende oplossing.

Wilt u hier meer over weten of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.