Heeft u tijdens of na het hardlopen last van pijnklachten aan uw voeten?

Dan zijn speciale inlegzooltjes, ook wel sportinlays genoemd, wellicht de oplossing voor u. De sportinalys helpen bij verschillende voetproblemen en kunnen blessures tijdens het sporten voorkomen.

Wat zijn sportinlays?

Sportinlays zijn steunzolen bedoeld voor in sportschoenen. Deze zolen worden ontworpen aan de hand van drukpunten en afwijkingen van uw voeten. Deze afwijkingen en drukpunten detecteren we bij Oosterbaan middels een voetanalyse. Aan de hand van deze analyse maken we de sportinlays voor uw voeten op maat. Dankzij het drukverdelende karakter van het voetbed, krijgen uw voeten de juiste ondersteuning tijdens het sporten.

Voetklachten door hardlopen

Hardlopen kan een aantal voetklachten opleveren. Vooral hielblessures door het hardlopen komen vaak voor. U ervaart dan pijn aan de hak tijdens of na het lopen. De hielblessure ontstaat door overbelasting, verkeerd lopen of oude schoenen. Pijnklachten tijdens het hardlopen kunnen ook ontstaan door plat- of holvoeten. Bij veel voetproblemen kunnen sportzolen de oplossing bieden. Hierdoor wordt de voetstand gecorrigeerd, het zorgt voor betere demping en stabiliteit. De drukpunten waar u last van heeft worden ontlast en de voeten landen zachter. Veel hardlopers hebben dan ook baat bij speciale sportzolen.

Sportzolen aanmeten

Een specialist van Oosterbaan maakt de sportzolen voor u op maat. Zoals gezegd kijkt de specialist naar uw pijnklachten, voettype en looppatroon. De afwijkingen die naar boven komen worden meegenomen bij de ontwikkeling van de sportzool. De speciale sportinlays worden zo gemaakt dat ze goed in uw sportschoenen passen. Let er wel op dat u sportschoenen heeft waarbij het originele voetbed eruit gehaald kan worden. In onze winkel adviseren wij u graag over de juiste sportschoenen voor uw voeten.

Vergoeding sportzolen

De kosten van steunzolen en sportinlays worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. U kunt wel uit een aanvullende verzekering vergoeding krijgen. Vraag dit na bij uw verzekeringsmaatschappij. Diverse verzekeraars vergoeden het aanmeten en aanschaf van de sportinlays bij een aanvullende verzekering. Oosterbaan is een erkende orthopedische schoenmaker.

Wilt u meer weten over sportzolen of heeft u last van pijnklachten? Maak dan een afspraak met Oosterbaan. Wij helpen u graag verder.