Wanneer u voor het eerst steunzolen gaat dragen, zal het even wennen zijn.

Wij hebben een aantal tips voor u op het gebied van gebruik en onderhoud van de steunzolen.

Wennen

Het dragen van steunzolen kan wat onwennig en vreemd voelen. Bouw het dragen van de steunzolen geleidelijk aan op en draag ze nog niet direct een hele dag. Uw voeten kunnen in het begin nog wat vermoeid of pijnlijk aanvoelen. Deze klachten verdwijnen vanzelf. Heeft u na twee weken nog last van uw voeten? Neem dan contact met ons op.

Onderhoud en reinigen

Goede ventilatie en hygiëne van de voeten zijn erg belangrijk voor de steunzolen. Haal de steunzolen iedere dag uit uw schoenen, zodat ze goed kunnen luchten. Er is verder geen speciaal onderhoud nodig. Wilt u de steunzolen schoonmaken? Een leren bekleding kan met water en eventueel een zacht wasmiddel worden gewassen. Was de steunzolen altijd met de hand, doe dit nooit in de wasmachine. De steunzolen moeten op een natuurlijke manier drogen, gebruik geen warmtebron.

Het is belangrijk om uw voeten goed te verzorgen. Zo blijven de steunzolen ook zo schoon mogelijk. Droog de voeten goed af, ook tussen de tenen. En smeer de voeten regelmatig in met een voedende voetcrème.

Steunzool versleten?

Zijn uw steunzolen die bij Oosterbaan vandaan komen versleten? Maak dan een afspraak om nieuwe steunzolen te laten maken.

In welke schoenen steunzolen dragen?

Steunzolen kunnen in principe in alle schoenen worden gedragen. Toch is het in sommige schoenen makkelijker om de steunzolen te plaatsen:

  • Kies voor schoenen met een klittenband- of vetersluiting.
  • Kies voor schoenen waar het voetbed uit kan. Daardoor ontstaat er voldoende ruimte voor de steunzool.
  • Zorg ervoor dat de schoenen niet te klein zijn en een stabiele hak hebben.

Steunzolen laten aanmeten

Heeft u steunzolen nodig? Wij meten deze graag aan voor u en maken de steunzolen volledig op maat naar uw voeten. Hierdoor krijgen uw voeten op de juiste plekken ondersteuning. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.