Bij een beroep waarbij u zwaar werk doet of veel moet staan, krijgen uw voeten het zwaar te verduren.

Uw voeten dragen het lichaamsgewicht. Als u een zwaar beroep heeft en weinig aandacht besteedt aan uw voeten, loopt u snel de kans op voetklachten. Zorg daarom voor goede bescherming van uw voeten.

Veel belasting van uw voeten

Op de werkvloer treffen we veel vermoeide voeten aan. Bij beroepen waar veel wordt gestaan en gelopen, worden de voeten veel belast. Goede schoenen zijn dan essentieel. Daarnaast kunnen inlegzolen ook verlichting en de juiste steun bieden. Een inlegzool verhoogt het comfort, voegen extra demping toe en zorgen voor stabiliteit.

Top 5 beroepen die veel vragen van uw voeten

De top 5 beroepen waarbij de voeten veel worden belast zijn:

  1. Metselaar
  2. Timmerman
  3. Postsorteerder
  4. Bakker
  5. Verpleger

Deze mensen staan vrijwel de hele dag op hun voeten en belasten deze veel. Het is belangrijk dat de mensen die deze beroepen uitoefenen goede schoenen met voldoende ondersteuning dragen.

Voeten vragen om goede bescherming

Een goede schoen moet voldoen aan de eisen die de werkomgeving vraagt op het gebied van veilig en gezond werken. Richtlijnen waar de schoenen onder andere aan moet voldoen:

  • Een goede pasvorm. De vorm van de leest moet zo veel mogelijk hetzelfde zijn als de voetvorm. De voet moet goed kunnen bewegen, maar er moet niet te veel ruimte zijn dat de voet uit de schoen kan glijden.
  • De schoen mag alleen buigen onder de bal van de voet.
  • De schoen moet een goede dempende zool bevatten die onder de bal van de voet dikker is dan onder de tenen. De zool loopt dan schuin weg naar voren.

Heeft u last van uw voeten tijdens het werken? Oosterbaan verlicht graag de pijn voor u met de juiste oplossing. Samen met u bekijken we het probleem en welke oplossing deze klachten kan verhelpen. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 511 44 65.