Heeft u volledige orthopedische schoenen nodig?

Dan zal dat in het begin nog even wennen zijn. De schoenen worden volledig voor u op maat gemaakt, waardoor ze goed aansluiten op uw voeten. Toch kan het, zeker in het begin, onwennig voelen. Daarnaast vergen de schoenen enig onderhoud Waar moet u rekening mee houden bij het dragen van orthopedische schoenen?

Aan- en uittrekken

Om de orthopedische schoenen zo gemakkelijk mogelijk aan te trekken is het belangrijk dat u sluitingen, zoals veters, rits, gesp of klikkenband, zo ver mogelijk open maakt. Voor extra gemak kunt u een schoenlepel gebruiken. Schuif vervolgens in of uit de schoen zoals u gewend bent.

Inlopen

Gaat u voor de eerste keer orthopedische schoenen dragen? Dan kan het zijn dat u moet wennen. Loop daarom eerst de schoenen goed in. Begin met een half uur op de eerste dag. De tweede dag kunt u een uur proberen. Draag de schoenen daarna elke dag een uur langer. Krijgt u toch snel last? Verminder dan de tijd dat u de schoenen draagt, totdat het weer beter gaat. Na ongeveer twee weken zijn de schoenen goed ingelopen en kunt u ze de hele dag dragen.

Luchten en drogen

Om de orthopedische schoenen zo lang mogelijk goed te houden, is het belangrijk dat u deze goed lucht en droogt. Lucht uw schoenen regelmatig om transpiratievocht te laten verdampen en zo nare luchtjes te voorkomen. Daarnaast moet u uw schoenen goed laten drogen als deze nat zijn geworden. Doe dit op kamertemperatuur en niet bij de verwarming.

Onderhoud

Het is belangrijk om de orthopedische schoenen goed te onderhouden, zodat deze zo lang mogelijk goed blijven. De volgende onderhoudstips kunnen daarbij helpen:

  • Gebruik een schoenlepel bij en aan- en uittrekken.
  • Wissel regelmatig de schoenen af (boven de 16 jaar heeft u recht op twee paar orthopedische schoenen).
  • Poets de schoenen regelmatig, wij hebben speciale onderhoudsmiddelen waarmee u de orthopedische schoenen lang mooi houdt.

Garantie

De gemiddelde gebruiksduur voor (semi-) orthopedisch schoeisel en orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel (OVAC) is vastgesteld op:

  • 15 maanden voor verzekerden van 16 jaar en ouder
  • 9 maanden voor verzekerden jonger dan 16 jaar


Deze regeling kan bij sommige verzekeraars echter afwijken, kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of neem contact op met Oosterbaan. Wanneer slijtage aan de schoenen het gevolg is van geen of slecht onderhoud en de schoenen eerder dan de gestelde termijn moeten worden vervangen, dan zullen de kosten voor een nieuw paar schoenen niet voor rekening van uw zorgverzekeraar komen.

Wij geven op al onze orthopedische schoenen een tevredenheidsgarantie. Op de pasvorm van de schoenen geven wij, na levering, drie maanden garantie. Op het materiaal en de technische kwaliteit van de orthopedische schoenen geven wij een garantie van zes maanden na levering.

Heeft u vragen over orthopedische schoenen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via 072 – 511 44 65 of vul het contactformulier in.