Steunzolen voor hielspoor

Hielspoor is een vervelend voetprobleem, maar de pijnklachten kunnen gelukkig worden afgenomen dankzij steunzolen. Hielspoor zorgt voor hevige, aanhoudende pijn onder de hiel. Het is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. Deze pees is belangrijk bij het stabiliseren en afwikkelen van de voeten tijdens het lopen.

Hoe ontstaat hielspoor?

Hielspoor ontstaat vaak door overbelasting van de pees onder de voet. Oorzaken van hielspoor zijn onder andere:

  • Afwijkend looppatroon
  • Afwijkende voetstand
  • Verkeerde schoenen
  • Verkeerd trainen
  • Te korte kuitspieren
  • Overgewicht

Pijnklachten hielspoor

Bij hielspoor ervaart u een stekende en scherpe pijn onder de voet. De pijnlijke klachten voelt u vooral als u opstaat. De voet is dan stijf en de pijn is op dat moment het ergst. Het neemt wat af zodra u in beweging bent. In sommige gevallen straalt de pijn door naar de binnen- of buitenkant van de voet.

Pijnvrij lopen dankzij steunzolen

Hielspoor ontstaat door overbelasting. Het is daarom belangrijk dat u veel rust houdt. Maar ook de schoenen die u draagt zijn van belang. Door schoenen met een goede zool te dragen is het mogelijk dat de klachten afnemen.

Bij Oosterbaan analyseren wij uw voeten en onderzoeken we waar de pijnklachten vandaan komen. Op basis van de bevindingen kunnen wij een steunzool voor u op maat maken. Mocht de hielspoor worden veroorzaakt door een afwijkende stand van uw voeten of een afwijkend looppatroon, dan kunnen we dat corrigeren met een goede steunzool. Deze zolen zorgen voor een goede stand van uw voeten en voor een optimale drukvedeling. Hierdoor krijgt de pees in de voet rust en kan de pijn afnemen.

Afspraak maken

Heeft u last van voetklachten? Blijf hier niet te lang mee lopen en maak een afspraak bij Oosterbaan. Wij helpen u graag verder en denken met u mee over een passende oplossing. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.

neem contact op