Gebruik en onderhoud

Uw schoenen van Oosterbaan zijn vervaardigd met hoogwaardige materialen van goede kwaliteit. Om deze kwaliteit te behouden is het van belang dat de schoenen goed worden onderhouden. Hierdoor gaan de schoenen langer mee en blijven ze mooi totdat u recht heeft op een nieuw paar orthopedische (semi-)schoenen.

Gebruiksduur (semi-)orthopedisch schoeisel
De gemiddelde gebruiksduur voor (semi-) orthopedisch schoeisel en orthopedische voorzieningen aan confectieschoeisel (OVAC) is vastgesteld op:

  • 15 maanden voor verzekerden van 16 jaar en ouder
  • 9 maanden voor verzekerden jonger dan 16 jaar

Deze regeling kan bij sommige verzekeraars echter afwijken, kijk hiervoor in uw polisvoorwaarden of neem contact op met Oosterbaan.

Onderhoud (semi-)orthopedische schoenen
Het is van belang om uw schoenen goed te onderhouden. Het is een belangrijk hulpmiddel voor uw voeten en moet daarom in goede conditie blijven. Onderstaande tips zorgen ervoor dat uw schoenen zolang mogelijk goed blijven:

  • Loop gedurende vijf dagen de schoenen geleidelijk in.
  • Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van de schoenen.
  • Wissel regelmatig uw schoenen af. U heeft recht op twee paar adequate schoenen (bij kinderen jonger dan 16 jaar één paar adequaat).
  • Regelmatig poetsen is een terugkerende noodzaak.
  • Bij transpirerende voeten, de natte schoenen goed laten drogen (NIET bij een warmtebron!) en goede hygiënische maatregelen nemen.

Wanneer slijtage aan de schoenen het gevolg is van geen of slecht onderhoud en de schoenen eerder dan de gestelde termijn moeten worden vervangen, dan zullen de kosten voor een nieuw paar schoenen niet voor rekening van uw zorgverzekeraar komen.

Een passende oplossing voor uw voeten?

Neem contact met ons op of maak direct een afspraak.