Ilse Zijlmans

Orthopedisch schoentechnoloog

Voordat ik in 2018 met mijn opleiding startte had ik eigenlijk nog nooit van orthopedische schoenen gehoord. Een vriendin van mij had een prothese en dit wekte mijn interesse. Tijdens mijn eerste jaar van de opleiding orthopedische schoentechnologie bij Fontys moest ik de keuze maken tussen de instrument- en de schoenmakerskant. Nadat ik eenmaal kennis had gemaakt met de orthopedische schoenen en de maakwijze hiervan was de keuze snel gemaakt.

Na een stage bij Oosterbaan Orthopedie ben ik in de zomer als bijbaan in de werkplaats gebleven om ook hier meer ervaring op te kunnen doen. Ik voelde mij bij Oosterbaan al vanaf het begin welkom. In Juni 2022 ben ik afgestudeerd. Tijdens mijn afstuderen ben ik als bijbaan voornamelijk in de werkplaats werkzaam geweest bij Oosterbaan Orthopedie, ik vind het ook erg fijn om de extra werkplaatservaring op te kunnen doen.

Vanaf september 2022 mag ik van start als orthopedisch schoentechnoloog en kan ik meer spreekkamerervaring op doen. De combinatie tussen technische oplossingen verzinnen, mensen kunnen helpen met verschillende voetproblematieken en ook een bijdrage kunnen leveren in de werkplaats spreekt mij erg aan.

"Mensen kunnen helpen met verschillende voetproblematieken"