Veel mensen hebben een beenlengteverschil

De meeste weten dit niet, omdat het om een minimaal verschil gaat. In veel gevallen kan het dan ook geen kwaad. Maar in sommige gevallen zorgt het beenlengteverschil voor pijnlijke klachten. Bij beenlengteverschil is het ene been langer dan de ander. Er is een verschil in beenlengte, waardoor de knie en heup bij een been lager staan dan bij het andere been. Hierdoor gaat de bekken scheef staan. Het lichaam corrigeert deze scheefstand automatisch. Dit zorgt ervoor dat u verkeerd beweegt, waardoor er pijnklachten ontstaan. De pijn is met name voelbaar in de onderrug, maar kan doorstralen naar de bil of het onderbeen. Ook pijn aan de heup, knie en voeten komt voor.

Oorzaken pijnklachten

Beenlengteverschil kan door diverse oorzaken ontstaan. In veel gevallen is het aangeboren. Heeft één van de ouders het dan kan dit overgaan op het kind. Maar een operatie aan de heup of knie kan ook voor beenlengteverschil zorgen. Een breuk in het boven- of onderbeen is ook een mogelijkheid. Wanneer er tijdens de groei een breuk ontstaat, kan dit de groei verstoren en kan er een beenlengteverschil ontstaan.

Oplossing voor beenlengteverschil

Er bestaan diverse oplossingen voor beenlengteverschil. Afhankelijk van het verschil en de klachten biedt Oosterbaan een passende oplossing. Een op maat gemaakte steunzool is één van de oplossingen. Wij onderzoeken het beenlengteverschil en hoe u beweegt. Op basis daarvan maken wij de steunzolen volledig voor u op maat. De steunzolen ondersteunen waar nodig en zorgen ervoor dat u weer op de juiste manier loopt. Een andere oplossing is een aanpassing aan uw schoenen. Een hakverhoging zorgt ervoor dat het beenlengteverschil wordt gecompenseerd en u op de juiste manier kunt bewegen.

Heeft u last van pijnklachten? Blijf hier niet te lang mee lopen en maak een afspraak bij Oosterbaan. Wij helpen u verder!