Wanneer u voor het eerst orthopedische schoenen gaat dragen, dan kan het zijn dat u hier erg aan moet wennen.

De pasvorm en manier van bewegen is net even anders dan u gewend bent. De orthopedische schoenen zorgen ervoor dat uw voeten ondersteunt worden en gecorrigeerd waar nodig. Uw bewegingspatroon zal hierdoor veranderen en de schoenen geven een andere druk op de voeten. Het vergt soms wat geduld om hieraan te wennen. Beetje bij beetje zullen de schoenen fijner aan uw voeten gaan voelen en ervaart u de voordelen van de orthopedische schoenen.

Orthopedische schoenen inlopen

Gun uw voeten de tijd om te wennen aan de orthopedische schoenen. Wij adviseren u dan ook om de schoenen eerst rustig in te lopen. Bouw het dragen van de orthopedische schoenen op:

  • Draag de schoenen op de eerste dag één uur.
  • Draag op dag twee de schoenen twee keer één uur.
  • Op dag drie kunt u de schoenen drie keer één uur dragen.
  • Probeer op dag vier de schoenen drie keer twee uur te dragen.
  • Als u op dag vijf geen last heeft van de schoenen kunt u deze langer dragen.

Heeft u veel last tijdens het inlopen van de orthopedische schoenen? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat we hieraan kunnen doen.

Intensief gebruiken

Wanneer u gaat wennen aan de orthopedische schoenen is het belangrijk om deze intensief te gebruiken. Draag de schoenen daarom altijd wanneer u loopt of staat. Controleer uw voeten nadat u de schoenen aan heeft gehad. Eventuele drukpunten op uw voeten moeten na een kwartier verdwenen zijn. Dan is de druk normaal en is het niet te belastend voor uw voeten.

Uw orthopedische schoenen zijn van kwalitatief materiaal gemaakt. Goede ventilatie zorgt ervoor dat de schoenen in goede conditie blijven. Loop de orthopedische schoenen goed in zodat u er het meeste profijt ervan heeft.

Tweede paar schoenen aanvragen

Lopen de orthopedische schoenen goed en heeft u deze voldoende ingelopen? Dan wordt het tijd om een tweede paar aan te meten. Iedereen boven de 16 jaar die orthopedische schoenen draagt, heeft recht op een tweede paar. Het is verstandig om de paren af te wisselen. Dit is beter voor uw voeten en voor de levensduur van de schoenen. Wilt u weten waar u recht op heeft vanuit uw zorgverzekering of wanneer u recht heeft op een nieuw paar orthopedische schoenen? Oosterbaan zoekt dit graag voor u uit.

Heeft u vragen over orthopedische schoenen en het inlopen daarvan? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.